Paraćinski talenti Sport

Timokovi omladinci savladali vršnjake iz Paraćina, gosti pokazali zavidan talenat

Omladinci Timoka slavili su protiv vršnjaka iz FK Jedinstvo iz Paraćina rezultatom 3:0 u odličnoj utakmici sa velikim brojem šansi na obe strane.

Utakmica je počela otvoreno sa par šansi na obe strane, dok se čini se, ključni momenat odigrao na sredini prvog poluvremena kada je došlo do povrede jednog domaćeg fudbalera koga je zamenio istaknuti član prvog tima Timoka, Miloš Rošević. Nakon njegovog ulaska Timok je zaigrao mnogo bolje i u 32. minutu došao do prednosti. Pred sam kraj poluvremena, pomenuti Rošević pogađa za 2:0. Stekao se utisak da su gosti u najgorim mogućim trenucima primali golove, baš kada su delovali bolje i opasnije na terenu. U drugom delu igre, domaćin još jednom pogađa u 68. minutu i tako zaključuje utakmicu. Pri rezultatu 0:0 ekipe su bile prilično ravnopravne, gosti svoje prilike nisu iskoristili, a ulaskom verovatno najboljeg „bonus“ igrača u Srpskoj ligi „Istok“, Timok je zaigrao bolje i za razliku od Paraćinaca svoje šanse pretvarao u golove.

Nakon utakmice razgovarali smo sa dvojicom najtalentovanijih igrača paraćinske ekipe, Davidom Vitanovićem i Nikolom Vasićem.

Kada ste počeli da si bavite fudbalom i zašto baš fudbal?

“Počeo sam da treniram sa 6 godina jer je u selo odakle dolazim tada došla škola fudbala i odlučio sam da se oprobam i vidim da li bi meni to bilo interesantno”, kaže David.

“Fudbalom sam počeo da se bavim u prvom razredu osnovne škole. Nekoliko drugara sa kojima sam se družio već su krenuli u fudbalsku školu, pa sam odlučio da krenem i ja sa njima i tako je cela priča počela.

Da li ste postizali zapažene rezultate u mlađim kategorijama?

“Kao generacija 2002. Ostvarili smo odlične rezultate i igrali turnire sa vršnjacima iz svih najjačih klubova u zemlji, kao što su Čukarički, Zvezda, Partizan, Vojvodina, uvek smo ostavljali dobar utisak i za nas to predstavlja veliki uspeh, jer smo imali mogućnost da se takmičimo zaista sa najboljima i pokazali da možemo da se takmičimo s njima”, kažu dvojica talentovanih Paraćinaca.

Zašto je važno baviti se sportom i da li bi preporučili svojim vršnjacima da se bave fudbalom?

“Svima bih preporučio da se bave sportom zbog zdravog načina života i sistema vrednosti kojima te sport uči, a fudbal bih pre svega preporučio zbog druženja, sticanja novih prijatelja i jer je sport jako interesantan“, kaže David.

“Preporučio bih svima bavljenje fudbalom, je te osim sticanja novih prijatelja uči dosta i o životu, a onima kojima se ne sviđa fudbal, preporučujem bavljenje bilo kojim drugim sportom pre svega zbog zdravog načina življenja”, rekao je Nikola.

Koliko bavljenje fudbalom oduzima vremena i da li stižete da ispunite i školske obaveze pored treninga I utakmica?

“Smatram da svako ko ima dovoljno volje može da bude dobar u obe stvari i da ima apsolutno dovoljno vremena za sve”, kaže David.

“Treninzi mi ne predstavljaju problem, imam vremena za školu, fudbal, drugare, porodicu, samo treba biti dobro organizovan”, rekao je Nikola.

Da li ste priključeni prvom timu?

“Igrao sam za prvi tim, ali sam u poslednje vreme malo ispao iz forme, pa trenutno igram za omladince, ali se nadam da ću uskoro biti spreman da nastavim tamo gde sam stao”, rekao je David.

“Priključen sam prvom timu, ali igram i u omladincima zbog veće minutaže i nadam se da ću u narednom periodu postati standardan prvotimac i da će sve to biti dobro”, kaže Nikola.

Trener ekipe, Aleksandar Jovanović pohvalio je svoje igrače i poželeo im da što pre postanu standardni članovi prve ekipe.

„Momci su trenirali kod mene i pratim ih praktično od kada su načinili prve fudbalske korake u fudbalskoj školi „Vuk“ u kojoj sam ih tada trenirao. Mladi Paraćinci su jako zainteresovani za bavljenje sportom, a pogotovo za fudbal kao najpopularniji sport. U fudbalskoj školi „Vuk“, gde uporedo radim imamo trenutno 250 polaznika i trudimo se da decu sklonimo sa ulice i privučemo ih da se bave sportom. Živimo u digitalnom dobu, naša ideja je da kompjutere i telefone deci zamenimo fudbalskom loptom i samim tim ih navedemo na mnogo zdraviji život“, rekao je Jovanović.

Dodaj komentar