Sport

Timok za vikend protiv Zlatibora u utakmici sezone

Fudbaleri Timoka 1919 u 35. kolu Prve lige Srbije gostovaće ekipi Zlatibora u utakmici koja može mnogo da donese, ali i potpuno izbaci zaječarsku ekipu iz borbe za opstanak.

Nakon jesenjeg dela sezone delovalo je da će „Beli labudovi“ uz novosadski Kabel biti sigurni putnici u niži rang, ali sa potpuno promenjenim igračkim kadrom, pod trenerskom palicom Srđana Stojčevskog ekipa se izdigla i potpuno vratila u borbu za očuvanje prvoligaškog statusa.

Kada je delovalo da su belo-plavi u naletu i u najboljoj formi gledajući sve konkurente u borbi za opstanak, naišli su novi problemi, samo 1 bod u prva 3 kola plejauta i pozicija se ponovo zakomplikovala.

U prethodnom kolu uspeo je zaječarski predstavnik da savlada Bačku na domaćem terenu i tako napravi dobru uvertiru pred utakmicu koja se može okarakterisati i kao „meč sezone“.

Domaći Zlatibor trenutno je na 41 osvojenom bodu i drži 12. poziciju koja garantuje opstanak, dok je Timok 14. sa 37 i jasno je da na ovom gostovanju jednostavno mora da ide na pobedu.

Do kraja šampionata zaječarska ekipa će gostovati Radu, koji je praktično obezbedio opstanak i pitanje je u kakvom će sastavu izaći u tom meču tim sa Banjice, a zatim i meč sa odavno prežaljenim Kabelom u poslednjoj rundi.

Dodaj komentar