Sport

Timok u subotu dočekuje Grafičar

Za vikend je na programu 29. kolo Prve lige Srbije u kome će zaječarski predstavnik dočekati beogradsku ekipu Grafičara na stadionu pod Kraljevicom.

Odlični rezultati u prolećnom delu šampionata vratili su nadu „Belim labudovima“ da nakon prilično loših izdanja u prvom delu sezone ipak mogu do opstanka, iako je po odlasku na zimsku pauzu to bilo vrlo teško zamislivo i stanje na tabeli bilo veoma zabrinjavajuće.

Uspeli su belo-plavi sa gotovo potpuno izmenjenim sastavom, pod vođstvom mladog stručnjaka Srđana Stojčevskog da sakupe čak 12 bodova u prethodnih 7 mečeva i tako se potpuno uključe u borbu za očuvanje prvoligaškog statusa.

Naredni protivnik tima sa Kraljevice je filijala beogradske Crvene zvezde, ekipa Grafičara, u kojoj pretežno nastupaju mlade nade aktuelnog šampiona Srbije i sakupljaju iskustvo za eventualnu dalju karijeru u prvom sastavu crveno-belih.

Grafičar se nalazi na 10. poziciji na tabeli sa 34 osvojena boda, 7 više od Timoka, pa bi naš predstavnik potencijalnim trijufom mogao da priđe samo na -4 u odnosu na pomenutu ekipu i tako pokaže svim konkurentima iz donjeg dela tabele da će se do samog kraja prvenstva boriti za opstanak u Prvoj ligi.

Utakmica je zakazana za subotu 2. april sa početkom od 16 sati na gradskom stadionu.

Dodaj komentar