Sport

Timok morao sa 11 omladinaca u Paraćin, visok poraz na startu Srpske lige „Istok“

Zbog virusa koji je pokosio ceo prvi tim, FK Timok 1919 otputovao je na gostovanje u Paraćin sa samo 11 fudbalera, od kojih je samo golman bio stariji od 20 godina, što je rezultovalo visokim porazom od 6:0 na premijeri Srpske lige „Istok“.

Nije sjajno počela sezona za „Bele labudove“, pošto je virus iz stroja izbacio sve prvotimce, kao i šefa struke Dabića, pa je na gostovanje u Paraćin otputovalo 11 omladinaca.

Najstariji Timokov igrač bio je golman Milan Petrović koji je 2000. godište, a u sastavu su se našla čak trojica fudbalera koja su rođena 2006. godine, pa je bilo jasno da na premijeri zaječarski klub teško može do bodova.

Po tri pogotka u oba poluvremena bila su dovoljna Paraćincima za visok trijumf i tri boda na startu prvenstva.

Tražili su čelnici zaječarskog kluba odlaganje susreta zbog pomenute situacije, međutim, nisu naišli na razumevanje u FSRIS, pa je tako Timok sezonu praktično započeo sa bodovnim minusom.

Nadamo se da će do narednog vikenda i prvog domaćeg meča protiv Dunava iz Prahova uspeti da se oporave prvotimci, te da će doskorašnji prvoligaš od tog meča krenuti u pohod na povratak u viši rang.

Dodaj komentar