Sport

Timok „minimalcem“ slavio u derbiju protiv Bora, prikupljeno 100 hiljada dinara za Ćiru!

Fudbaleri Timoka 1919 slavili su u komšijskom derbiju protiv ekipe Bora rezultatom 1:0 u utakmici koja je pored takmičarskog imala i humanitarni karakter, pošto se umesto kupovine karata sakupljao novac za Nenada Ćirića Ćiru iz Zaječara, kome su hitno potrebna sredstva za lečenje u Rusiji.

Timok, koji od starta sezone niže samo pobede i na ovom meču je krenuo ofanzivno sa namerom da što pre stigne do vodećeg pogotka.

Dobro su se branili gosti, sve do kraja poluvremena, kada je jedinu pravu priliku propustio Milosavljević, pa se na odmor otišlo sa najnepopularnijim rezultatom.

Odmah po povratku na teren pojačali su pritisaj Zaječarci i to im se ubrzo isplatilo, pošto je kapiten ekipe Uroš Nikolić pogodio u 50. minutu.

Ostali su gosti ubrzo i sa 10 igrača na terenu, nakon što je nervozni Ramadani zaradio drugi žuti karton i tako olakšao „Belim labudovima“ put do trijumfa.

Ipak i pored brojčane prednosti na terenu dozvolili su protivniku par kolosalnih prilika za izjednačenje, ali su imali sreće jer se gosti nisu proslavili u završnici.

Na kraju su mogli domaći i do drugog pogotka, ali su kao i protivnici zakazali u realizaciji pa je ostalo 1:0 na semaforu, sasvim dovoljno za nova tri boda u džepu Zaječaraca.

Pored trijumfa i slavljeničkog raspoloženja, veliki broj ljudi odazvao se pozivu kluba da dođe na utakmicu i podrži klub, ali i pomogne u sakupljanju sredstava za Nenada Ćirića, pa je tako prikupljena lepa suma od oko 100 hiljada dinara.

U narednom kolu Timok gostuje ekipi Senjaka u Pirotu već u subotu 7. oktobra.

Dodaj komentar