Sport

Timok ispao iz Prve lige Srbije!

Nakon poraza na gostovanju Zlatiboru, zaječarski Timok 1919 izgubio je i matematičku šansu za opstanak dva kola pre kraja šampionata, pa se nakon samo jedne sezone u prvoligaškom rangu vraća u Srpsku ligu „Istok“.

Ovakav scenario predviđao se „Belim labudovima“ još tokom zimske pauze, jer su zaječarski belo-plavi u jesenjem delu sezone na 21 odigranom meču sakupili samo 15 bodova, ali sa potpuno promenjenim timom, pod palicom perspektivnog trenera Srđana Stojčevskog, uspeli su da se vrate u igru sjajnim rezultatima na proleće i pred plejaut dođu na samo 3 boda od sigurne zone.

Na veliku žalost svih ljubitelja fudbala u našem gradu, usledila je serija loših rezultata protiv direktnih konkurenata u borbi za opstanak, te samo jedna pobeda u 5 odigranih mečeva, pa se zaječarski predstavnik posle poraza od Zlatibora definitivno oprostio od Prve lige Srbije.

Do kraja će Zaječarci igrati samo za čast, protiv Rada na Banjici i Kabela na domaćem terenu i ostaje samo da se u najboljem mogućem svetlu oproste od prvoligaškog društva.

Velika je šteta što Timok nije uspeo da sačuva mesto u Prvoj ligi i zbog izgradnje novog stadiona, čiji je završetak planiran za jesen, pa će se na velelepnom zdanju po UEFA standardima ipak igrati treći rang takmičenja.

Timoku želimo sve najbolje u narednoj sezoni i ekspresni povratak u viši rang.

Dodaj komentar