fbpx
Kultura

Timočki horovi uveličali “Dan horskog pevanja” u Zaječaru (FOTO)

U prepunoj sali zaječarskog Pozorišta sinoć je obeležen Svetski dan horskog pevanja. Nastupilo je osam horova iz Timočke krajine, sa preko 160 članova koji su odabirom  pesama i odličnom interpretacijom oduševili zaječarsku publiku.

Koncert je sinoć probranim repertoarom  otvorio Hor OŠ“Ljuba Nešić“ iz Zaječara pod upravom Nataše Stanisavljević,  koji su pevali zajedno sa svojim nastavnicima i uz instrumetalnu pratnju orkestra „Žirado“.

Publika je uživala u njihovom , kao i u nastupu „Dečjeg  hora Sabornog hrama Rođenja presvete Bogorodice“ iz Zaječara kojim rukovodi Nataša Jovanović, koji se predstavio duhovnim i dečjim pesmama.

Zatim je nastupio vokalni sastav „Ž-dur“ uz klavirsku  pratnju Vesne Obradović Kostić, a potom Kamerni hor „Lavirint“ kojim rukovodi Dr Željka Aleksić čiji je nastup ispraćen burnim aplauzom.

Publika je u nastavku uživala u nastupu gostujućih horova : Negotinskog pevačkog društva „Mokranjac“ koga vodi  Ružica Rajković i Kamernog hora „Sveti kralje Stevan Dečanski“ kojim rukovodi Martina Milošević.

U punoj sjaju predstavilo se i novoformirano Gradsko pevačko društvo „Stevan Mokranjac“ iz Zaječara, kojim rukovodi   Maja Milenković kao i „Hor Sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice“ pod upravom Nataše Jovanović.

Koncert je efektno završen  veličanstvenim , zajedničkim nastupom horova , pod dirigentskom palicom Martine Milošević  S obzirom na to da je ovogodišnja tema Svetskog dana horskog pevanja „Kraj Velikog rata“ otpevali su kompoziciju „Kreće se lađa francuska“ u aranžmanu Marine Adamov Stojanović .

Organizator koncerta povodom Svetskog dana horskog pevanja,  je Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, a pokrovitelj  je Grad Zaječar.

Dodaj komentar