fbpx
Društvo

Timočka eparhija i Crveni krst danas organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi

foto: radiomagnum.rs

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Službom za transfuziju krvi Zaječar danas organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi u sklopu letnje kampanje.

Akcija je počela u devet sati jutros, a u letnjoj kampanji dobrovoljnog davanja krvi ovoga puta učestvuje Timočka eparhija i građanstvo.

Episkop timočki gospodin Ilarion kaže da se akcija dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa crkvom prvi put organizije, da je zadovoljan dosadašnjim odzivom, ali i da je siguran da će taj broj do kraja akcije biti još veći.

“Život je svima potreban, kao i pomoć. Akcija dobrovoljnog davanja krvi je najmanje što možemo da učinimo. Ništa ne košta, i svako kome je Bog dao zdravlja može da se odazove akciji”, istakao je Episkop timočki gospodin Ilarion.

Versko dobrotvorno starateljstvo, ovom prilikom, obezbedilo je paket pašteta za one kojima je to najpotrebnije.

„Ovo je samo još jedan naš doprinos onima kojima je to naneophodnije. Oko tri hiljade pašteta obezbedili smo za 770 korisnika Crvenog krsta, ali i ljude koji su naši vernici, a nisu u mogućnosti da žive u prihvatljivim uslovima“, dodao je Episkop timočki gospodin Ilarion.

Današnjoj akciji medju prvima odazvao se i Gradislav Trujkić iz Gamzigrada, inače višestruki davalac krvi.

„Ovo je stoti put da učestvujem u akciji dobrovoljnog davanja krvi. U eparhiji smo prvi put sada i drago mi je zbog toga. Ljudi se plaše, medjutim to ništa ne boli. Svaka zdrava osoba može i po meni treba da da krv i apelujem ovom prilikom na sve da se odazove današnjoj akci“, poručuje Trujkić.

Akcija se održava u prostorijama eparhije do 13 sati.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar