fbpx
Sport

TAZE VESTI SA STAZE! Postavlja se zaštitna ograda, problem pravi mala količina snega (FOTO)

Na skijalištu na Kraljevici u toku je postavljanje zaštitne ograde koja deli deo za skijaše i prostor predviđen za najmlađe koji koriste sanke ili kliska.

Na ski-liftu su namontirana sidra kao što je i bilo najavljeno.

sidro

Iako je još u petak najavljeno da će tabač raditi tog popodneva to se još uvek nije desilo, tako da je staza i dalje nepripremljena.

staza-kraljevica

Saznajemo da će tabačem pokušati da se uredi staza u prepodnevnim satima u nedelju 8. januara ali problem predstavlja mala količina snega. Očekivane su veće padavine i za dobru pripremu staze, potrebno je još malo snega, budući da se trenutno nazire trava koju sneg nije prekrio u odgovarajućoj meri.

staza-kraljevica1Nažalost, sistem za veštačko osnežavanje staza, iako vremenski uslovi to dozvoljavaju, nije pušten u pogon. Kako nezvanično saznajemo, to je zbog visokih troškova pravljenja veštačkog snega.

sistem-za-vestacki-sneg

Otvaranje staze i početak ski sezone na Kraljevici najavljeno je za nedelju 8. januar tačno u podne. Da li će količine snega biti dovoljne za nesmetan početak rada, ostaje nam da vidimo…

Tabač je svakako spreman!

tabac-snega

1 komentar

  • Da li se zna danas, 09.01.2017, da li je žica puštena, koliko košta kubik veštaka i da li ima dovoljno snega za skijanje?

Dodaj komentar