fbpx

Tango veče na Romulijani: Ples koji se igra srcem (FOTO)

Preporuka:

Saopštenje za javnost Osnovnog javnog tužioca u Zaječaru

Osnovni Javni tužilac u Zaječaru, Slaviša Dimitrijević, oglasio se danas posebnim saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti. Poštovani građani,kako...

Noćas završena dezinfekcija u Zaječaru, do četvrtka dezinfekcija svih sela

Tokom noći radnici zaječarskog vodovoda, stambenog preduzeća i JKP "Timok održavanje" uz pomoć "Delta agrara" i "Agromarketa" završili su...

Doktor Predrag Drenovaković: Testirali nas tek kad je kolega umro

Doktor Predrag Drenovaković, kolega preminulog urologa Gorana Ivankovića iz ćuprijske bolnice, kaže za portal Nova.rs da bi situacija u...
- Reklama -

Da večernji izlasci mogu izgledati potpuno drugačije od onog na šta smo uglavnom navikli, dokazali su nam organizatori „Tango vikenda“ minulog vikenda, 8. i 9. juna na „Felix Romuliani“.

Popularan ples nastao krajem XIX veka u siromašnim četvrtima Buenos Ajresa igra se srcem i pripada svima.

Tako su na plesnoj večeri koja je bila evijalnog karaktera, sa di džejem, na Romulijani nastupili plesači iz više gradova Srbije (Novog Sada, Niša, Leskovca,Aleksinca, Trstenika, Kruševca, Kraljeva i Zaječara).

Da su Zaječarci ozbiljno shvatili ovo veče videlo se i po odeći i obući. Žene su nosile štikle i elegantne haljine, a većina muškaraca pantalone i cipele.

Romantičnu atmosferu su pojačali reflektori u boji i svi su se izgledom i ponašanjem trudili da dočaraju duh Argentine u periodu nastanka tanga. Na nekoliko sati deo Romulijane je zaista izgledao potpuno drugačije od onog na šta se uglavnom naviklo… odisao je kulturom i ljubavlju.

Druženje i ples nastavljeni su u nedelju, 9. juna u foajeu zaječarskog teatra.

Organizatori programa su : Škola argentinskog tanga „Alegrija“, Narodno pozorište Timočke krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Narodni muzej iz Zaječara, a pokrovitelj je grad Zaječar.

FOTO: NPTK „Zoran Radmilović“ Zaječar

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: