Kultura

Tango veče na Romulijani: Ples koji se igra srcem (FOTO)

Da večernji izlasci mogu izgledati potpuno drugačije od onog na šta smo uglavnom navikli, dokazali su nam organizatori „Tango vikenda“ minulog vikenda, 8. i 9. juna na „Felix Romuliani“.

Popularan ples nastao krajem XIX veka u siromašnim četvrtima Buenos Ajresa igra se srcem i pripada svima.

Tako su na plesnoj večeri koja je bila evijalnog karaktera, sa di džejem, na Romulijani nastupili plesači iz više gradova Srbije (Novog Sada, Niša, Leskovca,Aleksinca, Trstenika, Kruševca, Kraljeva i Zaječara).

Da su Zaječarci ozbiljno shvatili ovo veče videlo se i po odeći i obući. Žene su nosile štikle i elegantne haljine, a većina muškaraca pantalone i cipele.

Romantičnu atmosferu su pojačali reflektori u boji i svi su se izgledom i ponašanjem trudili da dočaraju duh Argentine u periodu nastanka tanga. Na nekoliko sati deo Romulijane je zaista izgledao potpuno drugačije od onog na šta se uglavnom naviklo… odisao je kulturom i ljubavlju.

Druženje i ples nastavljeni su u nedelju, 9. juna u foajeu zaječarskog teatra.

Organizatori programa su : Škola argentinskog tanga „Alegrija“, Narodno pozorište Timočke krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Narodni muzej iz Zaječara, a pokrovitelj je grad Zaječar.

FOTO: NPTK „Zoran Radmilović“ Zaječar

Dodaj komentar