Društvo

Takmičenje „Poslovni izazov“ u sredu u Zaječaru

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U sredu 7. decembra u Hotelu Srbija „TIS“ biće održano Regionalno takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama – Poslovni izazov.

Takmičenje će okupiti učenike iz 11 srednjih škola iz Bora, Boljevca, Majdanpeka, Knjaževca, Sokobanje i Zaječara, kojima će biti postavljen „izazov” odnosno zadatak koji predstavlja realan poslovni problem.

Uz pomoć biznis mentora, timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola osmišljavaće rešenje problema i kreirati biznis plan i prezentaciju koje će na kraju dana predstaviti članovima žirija i publici. Članovi tri prvoplasirana tima obezbediće sebi mesto u Nacionalnom finalu u februaru 2023. godine u Beogradu, a pobednici na nacionalnom nivou će učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

“Poslovni izazov” je pokrenut sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje. U toku školske godine na šest regionalnih Poslovnih izazova (u Čačku, Leskovcu, Zaječaru, Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu) učestvuje više od 600 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetničkog obrazovanja i finansijske pismenosti.

Takmičenje će biti zvanično otvoreno od 10 sati i 15 minuta, učenički timovi će imati vreme za rad od 10:30 do 16 sati, nako čega sledi prezentacija njihovih radova.

Proglašenje pobednika i dodela nagrada zakazana je za 19 sati.

Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji a finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), NCR Fondacija, UniCredit banka i Univerzitet Metropolitan.

Dodaj komentar