fbpx

Svetski dan deteta obeležava se danas u Zaječaru

Preporuka:

Negovanje srpsko-ruskih odnosa u Istorijskom arhivu

Istorijski arhiv "Timočka krajina" Zaječar i Centar ruskog geografskog društva u Srbiji priređuju kulturni program posvećen rusko-srpskim odnosima. U okviru...

Bor: Hapšenje zbog razbojništva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su I. R. (1995) iz Futoga, zbog postojanja osnova sumnje da je...

Bor: Uhapšen mladić zbog provale u advokatske kancelarije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su B. B. (1999) iz Bora zbog postojanja osnova sumnje da je...
- Reklama -

Svetski dаn detetа obeležava se danas i u Zaječaru.

Tim povodom u maloj sali Zaječarskog upravnog okruga danas je orgаnizovan okrugli sto pod nazivom „Prijatelji inkluzije“.

Za okruglim stolom uvodnu reč imala je Dr Brankica Vasić, specijalista pedijatrije i član lokalnog inkluzivnog tima i mreže inkluzivnog obrazovanja koja je rekla da je deci sa smetnjama u razvoju predvidjena osnovna, ali i dodatna podrška.
„Deci sa smetnjama u razvoju predvidjena je, nakon donošenja zakona o osnovnom obrazovanju, osnovna i dodatna podrška. Dodatna podrška uključuje angažovanje institucija u domenu obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite i ovim sistemom, odnosno pravilnicima sistema odredjeno je šta deca mogu dobiti od dodatne podrške“, istakla je Vasić.

Iako Srbija ima sve instrumente, u praksi ima puno problema, koji se ogledaju u nedostatku volje odredjenih organa da donesu i sprovedu potrebne odluke, rekao je Konstantin Andjelković, iz Inicijative za dodatnu podršku „Iskrica“.
-Mi ćemo sigurno kroz ovaj projekat inicirati kod lokalne samouprave kako bi dobili pomoć. Danas smo se okupili kako bi sagledali ljudski resurs kojim raspolažemo i da na taj način vidimo koliko zainteresovanih ljudi ima za ovakvu priču, odnosno za pomoć i podršku deci sa smetnjama u razvoju, rekao je Andjelković.

Svetski dаn detetа, koji se obeležаvа 20. novembrа osmišljen je dа bi se skrenulа pаžnjа jаvnosti nа obаveze društvа premа deci, kаo i nа аktuelne probleme sа kojimа se decа suočаvаju.

Izvor: radiomagnum.rs

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: