Društvo

„Svetosavsko zvonce“ podelilo poklone zaječarskim mališanima

FOTO: Facebook

Časopis Srpske Pravoslvne Crkve „Svetosavsko zvonce“ obradovao je svetonikolajevskim paketićima više od 400 dece, među kojima i decu iz Zaječara.

Zahvaljujući Miroslavu Grahovcu, rođenom Somborcu koji živi u Nemačkoj, „Svetosavsko zvonce“ dobilo je priliku da obraduje najmlađe širom Srbije.

Nakon posete srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji, pred samu Srpsku Novu Godinu paketići su stigli i u Timočku krajinu. U okviru ove velike akcije, predstavnik redakcije „Svetosavskog zvonca“ , Dimitrije Stikić, đakon Vuk Jovanović iz Eparhije timočke i popularni pop pevač, Željko Vasić, koji je rođeni Zaječarac, posetili su decu iz „Oblutka“, ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju.

FOTO: Facebook

Deca su goste dočekala sa velikom radošću i spremnim darovima koje su sama napravila, kao i bogatim programom koji su izvela u znak zahvalnosti. Nakon obraćanja direktorke „Oblutka“, Ane Pavlović, na opšte oduševljenje dece, gosti su svima koji se leče i uče u ovoj ustanovi podelili svetonikolajevske paketiće.

FOTO: Facebook

Nakon boravka u Zaječaru, u nedelju, 12. januara ekspedicija „Svetosavskog zvonca“ se uputila u Knjaževac kako bi i tamo mališanima donela radost.

Dodaj komentar