Društvo

Svečanom litijom i nalaganjem badnjaka obeleženo Badnje veče

Prazničnim bdenijem koje je od 17 sati održano u Sabornom hramu, svečanom litijom i nalaganjem badnjaka pravoslavni vernici u Zaječaru proslavili su Badnje veče.

Svečana litija, predvođena njegovim preosveštenstvom Episkopom Timočkim gospodinom Ilarionom, krenula je iz Sabornog hrama u 18 časova ka gradskom trgu, gde je veliki broj građana prisustvovao nalaganju badnjaka.

Nalaganju badnjaka prisustvovao je i gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, kao i njegov pomoćnik, Milan Stanković, a prisutnima se obratio Episkop Timočki gospodin Ilarion.

„Draga braćo i sestre, velika je radost da vas vidim u ovako velikom broju. Imali smo prethodnih godina i sneg i mećavu i oluju, ove godine malo kiše, tek toliko da se proveri da li smo spremni da se ovako lepo okupimo povodom Badnje večeri uoči Božića. Neka u ovoj započetoj bude mnogo više zdravlja, molitve, posta, pokajanja, mnogo više dobrih dela, milosrđa, jer to je ono što nedostaje ovom svetu. Srećno i blagosloveno Badnje veče“, ovim rečima čestitao je praznik Episkop Timočki gospodin Ilarion.

Dodaj komentar