Društvo

Sutra isplata penzija samostalcima, od srede vojnim i poljoprivrednim penzionerima

Počinje isplata penzija!

Isplata majskih penzija za korisnike iz kategorije samostalnih delatnosti počeće sutra, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Isplata majskih penzija počeće u utorak 4. juna. Primanja će tada početi da pristižu penzionerima iz kategorije samostalnih delatnosti i onima koji penzije primaju preko tekućih računa.

Takođe, novac stiže i onima koji ih dobijaju na kućnim adresama ili podižu na šalterima pošta, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO).

Dan kasnije, 5. juna, počeće isplata za vojne i poljoprivredne penzionere. Nezavisno od toga za koji način primanja penzija su se opredelili.

Poslednji će penzije dobiti korisnici iz kategorije zaposlenih. Oni će penzije početi da dobijaju nedelju dana kasnije, 11. juna. Takođe nezavisno od toga da li ih primaju preko tekućih računa, na kućnim adresama ili poštanskim šalterima.

Iznosi na čekovima biće isti kao i prilikom prethodne isplate, a prema najnovijim podacima Fonda PIO, prosečna penzija za april u Srbiji iznosila je 45.731 dinar.

Kolika je minimalna penzija u Srbiji?

Minimalna penzija u Srbiji, prema poslednjem izveštaju PIO fonda iz januara ove godine, iznosi 24.987 dinara. za penzionere iz kategorije zaposlenih i samostalnih delatnosti.

Minimalnu penziju u Srbiji prima gotovo 140.000 građana, što je 14,15 odsto svih penzionera u našoj zemlji.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar