Društvo Izdvajamo

„Sunčana staza“ otvorena u Zaječaru (FOTO)

FOTO: zajecaronline.com

Ljubitelji sporta i fizičke rekreacije od sada će moći da vežbaju na novoj trim stazi u Zaječaru, dužine 1.010 metara. Na „Sunčanoj stazi“, na Kraljevici, nalaze se pet punktova, sa po tri sprave za vežbanje. Na svakoj spravi postoji uputstvo za korišćenje, sa dodatnim opisom vežbi.

Grad Zaječar našao se među 22, od ukupno 63 gradova, koliko je učestvovalo na konkursu 2018. kada je dobio sredstva za realizaciju projekta „Sunčana staza“.

FOTO: zajecaronline.com

„Sunčana staza“ u Zaječaru svečano je otvorena na Svetski dan izazova, koji se održava svake godine poslednje srede u maju, u celom svetu. Tim povodom promoviše se fizička aktivnost.

Osnovni cilj projekta „Sunčana staza“ je unapređenje uslova za razvoj zdravih stilova života. Sportskom savezu Zaječara i Gradu Zaječaru interes dece i omladine uvek će biti na prvom mestu, istakao je pomoćnik gradonačelnika Zaječara Milan Stanković, na otvaranju „Sunčane staze“.

FOTO: zajecaronline.com

„Na ovom mestu na Kraljevici, koja je inače naš ponos i naše bogatstvo, imamo priliku da i zvanično otvorimo trim stazu, gde ovde svakodnevno imamo od najmlađih do najstarijih sugrađana rekreativaca.

Ministarstvo omladine i sporta uložilo je deo novca u ovu stazu i time su pokazali da vode računa ne samo o Zaječaru, nego i o našoj zemlji. Treba da se ulaže u zdrav život, u našu decu kako bi se što više bavila sportom. Takođe, ovim želimo da skrenemo pažnju da podržavamo mlade sportiste iz Zaječara“, rekao je Stanković.

Nova trim staza na Kraljevici otvorena je trkom učenika svih gradskih osnovnih škola, a kasnije i trkom zadovoljstva ostalih sugrađana.

FOTO: zajecaronline.com

Za ovaj sportsko-rekreativni kompleks deo finansija obezbedilo je Ministarstvo omladine i sporta u okviru javnog Konkursa za podršku jedinica lokalne samouprave, u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou.

Kako je bilo na otvaranju „Sunčane staze“ na Kraljevici u Zaječaru, pogledajte u foto galeriji:

Dodaj komentar