fbpx

„Sunčana staza“ otvorena u Zaječaru (FOTO)

Preporuka:

Danas tmurno i promenljivo, otežano kretanje vozila

U Srbiji će danas posle hladnog, mestimično maglovitog jutra, u većini krajeva tokom dana biti pretežno sunčano. Magla ili...

Uskoro vetropark na Crnom vrhu kod Bora

Prvo Vrška Čuka, potom Rtanj, a sada Crni Vrh! Prvo italijanska firma "Bondcom Green Energy" iz Modene, zatim investitori...

Dnevni horoskop za UTORAK – 14. januar 2020. godine

Mesec ovog utorka prolazi kroz znak Device, što nam danas donosi veću produktivnost, bolju organizaciju i fokus na najbitnije....
- Reklama -

Ljubitelji sporta i fizičke rekreacije od sada će moći da vežbaju na novoj trim stazi u Zaječaru, dužine 1.010 metara. Na „Sunčanoj stazi“, na Kraljevici, nalaze se pet punktova, sa po tri sprave za vežbanje. Na svakoj spravi postoji uputstvo za korišćenje, sa dodatnim opisom vežbi.

Grad Zaječar našao se među 22, od ukupno 63 gradova, koliko je učestvovalo na konkursu 2018. kada je dobio sredstva za realizaciju projekta „Sunčana staza“.

FOTO: zajecaronline.com

„Sunčana staza“ u Zaječaru svečano je otvorena na Svetski dan izazova, koji se održava svake godine poslednje srede u maju, u celom svetu. Tim povodom promoviše se fizička aktivnost.

Osnovni cilj projekta „Sunčana staza“ je unapređenje uslova za razvoj zdravih stilova života. Sportskom savezu Zaječara i Gradu Zaječaru interes dece i omladine uvek će biti na prvom mestu, istakao je pomoćnik gradonačelnika Zaječara Milan Stanković, na otvaranju „Sunčane staze“.

FOTO: zajecaronline.com

„Na ovom mestu na Kraljevici, koja je inače naš ponos i naše bogatstvo, imamo priliku da i zvanično otvorimo trim stazu, gde ovde svakodnevno imamo od najmlađih do najstarijih sugrađana rekreativaca.

Ministarstvo omladine i sporta uložilo je deo novca u ovu stazu i time su pokazali da vode računa ne samo o Zaječaru, nego i o našoj zemlji. Treba da se ulaže u zdrav život, u našu decu kako bi se što više bavila sportom. Takođe, ovim želimo da skrenemo pažnju da podržavamo mlade sportiste iz Zaječara“, rekao je Stanković.

Nova trim staza na Kraljevici otvorena je trkom učenika svih gradskih osnovnih škola, a kasnije i trkom zadovoljstva ostalih sugrađana.

FOTO: zajecaronline.com

Za ovaj sportsko-rekreativni kompleks deo finansija obezbedilo je Ministarstvo omladine i sporta u okviru javnog Konkursa za podršku jedinica lokalne samouprave, u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou.

Kako je bilo na otvaranju „Sunčane staze“ na Kraljevici u Zaječaru, pogledajte u foto galeriji:

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

U ponedeljak pola sata bez struje nekoliko ulica u Zaječaru

U ponedeljak, 20. januara zbog radova na mreži bez napajanja električnom energijombiće stanovnici nekoliko ulica u Zaječaru: Negotinska Niška Dunavska, Sremska Kosovska 12A Ivana...

Ima li nade za Zaječar: Sve manje ljudi, sve više praznih lokala

Poznato je da Srbija svake godine zbog negativne stope nataliteta izgubi oko 40.000 stanovnika, dakle jedan grad veličine Zaječara. Prema nekim procenama do 2060....
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: