Društvo

ŠTRAJK PROSVETARA: U četvrtak, 28.septembra NEĆE BITI NASTAVE u zaječarskim školama!

Nakon jednočasovnog štrajka upozorenja koji su predstavnici škola članica “Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije” 1. septembra održali u 13 gradova Srbije, pa i u Zaječaru, nije bilo nikakvog pomaka u rešavanju problema vezanim za status i materijalni položaj prosvetara.

radiomagnum.rs

Tim povodom, predstavnici škola članica Unije prosvetnih radnika Srbije postupiće po donetoj odluci Glavnog odbora USPRS (jednodnevna obustava) i nastava u školama članice Unije u Zaječaru u četvrtak 28.9.2017. godine neće biti, najavio je Goran Manojlović, predsednik Gradskog odbora Unije Zaječar.

Istog dana, 28. septembra tačno u podne ispred Vlade Srbije biće održan još jedan protesni skup.

Štrajkački zahtevi su:

  1. Povlačenje iz procedure pogubnog Nacrta Zakona o zaposlenima u javnim službama;
  2. Hitno potpisivanje Protokola o zaradama kojim će plate zaposlenih u prosveti porasti na nivo iznad republičkog proseka;
  3. Povlačenje i izmene svih propisa koji zaposlene u prosveti masovno ostavljaju bez posla.

Podsećamo, časovi su 1. septembra bili skraćeni u Gimnaziji, Tehničkoj, Medicinskoj i Ekonomsko-trgovinskoj školi, u osnovnim školama „Ljuba Nešić“, „Desanka Maksimović“, „Ljubica Radosavljević Nada“, „Hajduk Veljko“, „Đura Jakšić“, „Vuk Karadžić“ u Velikom Izvoru, kao i u OMŠ „Stevan Mokranjac“ i Školi za osnovno i srednje obrazovanje  “Jelena Majstorović“ u Zaječaru.

Dodaj komentar