fbpx
Društvo

Šta narušava oazu mira u Gamzigradskoj banji?

U dolini donjeg toka Crnog Timoka, na 11 km od Zaječara nalazi se Gamzigradska banja koju meštani ovih krajeva, iz milošte, skraćeno nazivaju – Gambanja. Njene prirodne lepote, termalni izvori i lekovitost nadaleko su poznati. Međutim, ovu oazu mira narušio je nemar.

Naime, posetioci Gamzigradske banje tvrde da zbog pasa lutalica brinu za svoju i bezbednost zaposlenih u Banji. Kako nezvanično saznajemo, napali su jednu ženu kada se oko 22 h vraćala kući s posla.

“Problem je što ove kučiće ostavljaju meštani koji neće da ih čuvaju. Napadaju prolaznike, jure za automobilima, a pacijenti stacionara ih hrane.Preko dvadeset pasa lutalica tumara Banjom”, rekla je žena koja trenutno boravi u Gamzigradskoj banji.

 

Tu, međutim, problemi ne prestaju. Naime, radi se o nesređenosti i nemarnosti. Rečica koja prolazi pored stacionara nije sređena, pa se tako, ispod nakupilo svakojako granje, porasla je trava i, uopšte, ne odaje utisak nekadašnje lepote Gamzigradske banje, bisera istočne Srbije.

Apelujemo na nadležne da reše ove probleme, radi sigurnosti ljudi.

 

1 komentar

  • Najlepse hvala sto ste napisali ovo o Gamzigradskoj banji.Drugi put sam gost u stacionaru i toliki nemar za zivotnu sredinu ne videh.Korov,smece,naneseno granje od poplave ruže od Boga datu lepu prirodu,mineralnu vodu .Napusten nov hotel koji propada,korito reke koje je obraslo rastinjem,prljavstina u stacionaru.Ljubazno je osoblje koje rade za malu platu i moraju da čute i rade kako im se kaže.Najgore je uvece,sakupe se lutalice u čoporu i u potrazi za hranom laju po cele noći.Napadaju i laju za prolaznicima,automobilima.”Za videla”bolesnici sede po klupama a kad je najlepse,uvece ne smeju ni 10 m od stacionara.Sta je tesko opstini da napravi azil za te pse,da ih sklone sa ulice.Sramota za toliki nemar.

Dodaj komentar