Društvo

SSP: Šarčević primoravao radnike „Vodovoda“ da idu na mitinge SNS-a

Imajući u vidu da navodni direktor JKP “Vodovod“ u svom saopštenju nije dao odgovor ni na jedno pitanje koje smo mu postavili, uzimamo za pravo da mu ih ponovimo, odgovorili su iz GO Stranke slobode i pravde na saopštenje iz JKP „Vodovoda“, u kome se navodi da je izrečena laž i da nije bilo bespravnog otpuštanja radnika u ovom preduzeću.

Odgovor SSP-a na saopšenje iz JKP „Vodovod“ Zaječar prenosimo u celosti:

GrO Zaječar već nedeljama moli nadležne iz finansijske policije, inspekcije rada, tužilaštva, da uđu u ovo JKP i sprovedu neophodne radnje, te činjenice saopšte javnosti.

Ponavljamo, radnici JKP dobijaju otkaze u toku bolovanja što je protivzakonit, nehuman i politički čin. To se najbolje vidi u rešenju jedne od otpuštenih radnica. Takođe smo pitali da li je tačno da Šarčević provodi više vremena u sudu tužeći se sa svojim radnicama nego na radnom mestu. Tražili smo odgovor na pitanje, zašto si Šarčeviću primoravao radnike da autobusom u toku radnog vremena, odlaze na miting SNS-a i Aleksandra Vučića? Pitali smo se da li je tvoja direktorka finansija odgovorna za gubitak u prošloj godini od 40 miliona dinara, ili ti sa svojim gradonačelnikom.

Tražili smo odgovor na pitanje zašto Boško Ničić ne menja direktora JKP kada i nestručni vide da ga sadašnji vodi u stečaj, zadužujući firmu sa preko 37% njene vrednosti, a to je 980 miliona dinara. Ko je pored Ljiljane Bocić odgovoran za plaćanje enormnih računa firmi “Brana komerc“ iz Kruševca? Da li ste možda to vi navodni direktore?

Sve u svemu GrO SSP Zaječar čeka odgovore na ova i mnoga druga pitanja, a do tada vam ponavljamo obećanje koje smo dali. Sve velmože u lokalnim sredinama koje su politički progonile neistomišljenike će posle smene ove vlasti odgovarati ne pred vašim, nego demokratskim, nezavisnim sudovima.

Dodaj komentar