Politika

SRS Zaječar: Podrška Šešelju, stranka nema boljeg kandidata za predsednika!

Zaječarski i Borski okružni odbori Srpske radikalne stranke nakon navoda dr Vojislava Šešelja da će se povući sa čela stranke izdali su saopštenje u kojem se navodi da oba odbora pružaju bezrezervnu podršku Šešelju da ostane predsednik stranke.

Sopštenje prenosimo u celosti:

U ime Borskog i Zaječarskog okružnog odbora Srpske radikalne stranke, obaveštavamo javnost da rukovodstvo i celokupno članstvo oba Okruga daje bezrezevnu podršku prof. dr Vojislavu Šešelju za vršenje funkcije predsednika Srpske radikalne stranke.

Mi, Radikali Borskog i Zaječarskog okruga ne zaboravljamo nesebičnu borbu dr Šešelja za opšte dobro našeg naroda. Ne zaboravljamo da se kao najmlađi doktor nauka na prostorima tadašnje nam države borio za demokratiju. Ne zaboravljamo da je, od početka višestranačja neustrašivo raskrinkavao mafijaške i korupcionaške afere čelnika svih dosadašnjih režima. Ne zaboravljamo harizmu, inat i prkos u borbi protiv koalicije NATO pakta i Vatikana i svega antisrpskog.

Ne zaboravljamo da je dr Šešelj dobrovoljnim odlaskom u Haški tribunal bio spreman da žrtvuje ono što je svakome od nas najvrednije, svoje zdravlje i bezbednost svoje porodice. Dok je u tribunalu branio čast i poštenje svojih dobrovoljaca i iskonsku težnju našeg naroda da živi na svom vekovnom ognjištu, u okvirima granica Velike Srbije, vrhušku Srpske radikalne stranke je zapljusnuo talas licemerja i pohlepe. Tada se pojavila pretnja da izvorni program i ideologija srpskog nacionalizma budu u potpunosti marginalizovani od strane izdajnika iz tadašnjih nam redova. Kao čovek sa vizijom i prediktivnim sposobnostima, predsednik Srpske radikalne stranke je snagom autoriteta distancirao od Stranke funkcionere preplavljene pohlepom i licemerjem. To je dovelo do daljih podela u okviru članstva i infrastruktura Srpske radikalne stranke je značajno oslabila. Povratkom dr Šešelja iz Haga i izricanjem prvobitne oslobađajuće, potom i drugostepene osuđujuće presude, stanje u Stanci je počelo da se popravlja. Opštinski odbori širom zemlje su vrveli od interesovanja građana za podršku i doprinos u jedinoj patriotskoj partiji na našoj političkoj sceni!

Iako svedočimo vremenu u kojem je politika pretvorena u trgovinu, gde se glas prodaje za kesu osnovnih životnih namirnica, za 10 evra ili za neispunjeno predizborno obećanje u vidu radnog mesta, mi, srpski radikali, uvek smo izlazili pred građane pošteno i predstavili ono za šta bismo se bezrezervno borili u narednom mandatu. Poslednji parlamentarni izbori su bili neočekivano iznenađenje za sve nas, ali mi poštujemo volju naših građana, bila ona i na našu štetu.

U ovim izazovnim vremenima bezbednost Srba koji žive na Kosovu i Metohiji je ugrožena od strane Zapadnih sila koje svesrdnu podršku daju krvožednim kosovskim Albancima. Pomenute sile decenijama planiraju da pitanje ratnog zločina iz Srebrenice proglase za genocid, što bi posledično dovelo do ukidanja Republike Srpske, Republike koja je plaćena životima i krvlju preko 30.000 Srba. U vezi specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini, na koju se predsednik Putin odlučio zbog ugnjetavanja elementarnog dostajanstva svog naroda u Ukrajini, te iste sila od nas traže da uvedemo sankcije bratskom nam narodu. Za srpsku državu i narod nema odlučnijeg političara i intelektualca od dr Vojislava Šešelja koji ima rešenje u interesu našeg naroda za svaki problem!
Iskreni smo i glasno ističemo da danas nijedna politička partija u našoj zemlji nema lidera koji je za našu zemlju učinio 3% od onoga što je za nju učinio predsednik Srpske radikalne stranke!

Zbog svega navedenog, zbog poštovanja žrtve koju je bio spreman da podnese da bi se zalagao za našu otadžbinu, mi, radikali Borskog i Zaječarskog okruga poštujemo, dostojno i uzdignute glave čuvamo i branimo ideologiju koju je dr Šešelj učinio besmrtnom. Jednistveni smo i nedvosmisleni u podršci prof dr Vojislavu Šešelju da i u narednom periodu nastavi sa obavljanjem funkcije predsednika Srpske radikalne stranke.

Dodaj komentar