Sport Timočka krajina

Sportski savez Knjaževca sa Dijagnostičkim centrom na Sajmu nauke i tehnike u Beogradu

sportski savez knjaževca
foto: glassporta.rs

Sportski savez Knjaževca sa Dijagnostičkim centrom na Sajmu nauke i tehnike u Beogradu, piše Glassporta.rs!

Sportski savez Knjaževca sa svojim dijagnostičkim centrom za rano otkrivanje posturalnih deformiteta bio je jedan od izlagača Ministarstva omladine i sporta na Sajmu nauke i tehnike u Beogradu.

Sajam je održan u ponedeljak i utorak, 20. i 21. maja. Ova velika čast za knjaževački Savez dogovorena je još prilikom posete ministra Zorana Gajića opštini Knjaževac krajem marta.

Predsednik Sportskog saveza Knjaževca dr Mikica Vidojević nije krio zadovoljstvo viđenim na 66. Sajmu nauke i tehnike, inače najpoznatijoj regionalnoj tehničko-tehnološkoj sajamskoj manifestaciji.

„Centar za rano dijagnostikovanje posturalnih deformiteta bio je jedan od samo četiri izlagača Ministarstva omladine i sporta. Potrudili smo se da na najbolji mogući način predstavimo kako Ministarstvo, tako i naš Savez i opštinu Knjaževac“, istakao je za „Glas sporta“ dr Vidojević.

Predstavnici Ministarstva omladine i sporta na čelu sa ministrom Zoranom Gajićem posetili su u društvu ministarke nauke Republike Srbije Jelene Begović izložbeno mesto Sportskog saveza Knjaževca, a dr Mikica Vidojević im je zajedno sa svojim saradnicima do detalja objasnio principe rada Dijagnostičkog centra, jednog od najnaprednijih u čitavoj Evropi.

„Dijagnostički centar za rano otkrivanje posturalnih poremećaja otvoren je sredstvima Evropske unije. U Knjaževcu su pregledi potpuno besplatni ne samo za svu decu, već i za članove knjaževačkih sportskih klubova. Za pet godina uspeli smo da uradimo preko 5.000 pregleda. Ono što je još važnije, uspeli smo u program korektivne gimnastike da uputimo više od 4.000 dece osnovnoškolskog uzrasta“, zaključio je na kraju razgovora za „Glas sporta“ predsednik Sportskog saveza Knjaževca dr Mikica Vidojević.

ZaječarOnline/Glassporta.rs/O.B.

Dodaj komentar