fbpx

Sportski savez grada Zaječara dobio opremu za rano otkrivanje deformiteta kičme i stopala

Preporuka:

Zaključak Vlade o stavljanju pod kontrolu informisanja o pandemiji

Vlada Republike Srbije usvojila je 28. marta zaključak o informisanju u vreme pandemije novog korona virusa, kojim se obaveštavanje...

Đorđe David pozitivan na koronavirus

Muzičar Đorđe David saopštio je da mu je potvrđeno da je pozitivan na koronavirus. On je objavio tu informaciju na...

Novih 131 slučaja korone: U Srbiji 659 obolelih od korona virusa i deset preminulih

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar saopštio je danas da je u poslednja 24 sata testiran 371 građanin od koji je...
- Reklama -

Sportski savez grada Zaječara dobio je opremu za rano otkrivanje deformiteta kičme i stopala. Prezentacija će biti održana u Osnovnoj školi „Đura Jakšić“.

Sportski savez grada Zaječara krenuo je u realizaciju programa „Procena posturalnog statusa fotometrijskom metodom i preporuka vežbi korektivne gimnastike kod dece osnovnoškolskog uzrasta na teritoriji grada Zaječara“, koji ima za cilj rano otkrivanje deformiteta kičme i stopala kod dece osnovno-školskog uzrasta.

Dijagnostička oprema koja će se koristiti je 100% bezopasna i nema štetnih efekata na ispitanike. Ukoliko se dijagnozom potvrdi neki deformitet kičme ili stopala, projekat ima za cilj i pravilno određivanje individualnih vežbi korektivne gimnastike u skladu sa utvrđenim stepenom deformiteta.

„Za potrebe realizacije programa smo na korišćenje od Sportskog saveza Knjaževca, besplatno dobili najmoderniju dijagnostičku fotometrijsku opremu „4D Motion lab” kojom je na teritoriji opštine Knjaževac identičnim programom, u protekle dve godine, već izvršeno više od 4.000 merenja dece i u program korektivne gimnastike upućeno više od 3.500 dece osnovno-školskog uzrasta“, navodi se u saopštenju Sportskog saveza grada Zaječara.

Predstavnici Sportskog saveza Knjaževca će sutra, 3. decembra, u prostojima zaječarske Osnovne škole „Đura Jakšić“, održati prezentaciju i podeliti svoja iskustva sa učiteljima, nastavnicima i roditeljima te škole. Prezentaciji će prisustvovati predstavnici Gradske uprave Zaječar i predstavnici Sportskog saveza grada Zaječara. Početak je u 13 sati.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: