fbpx
Društvo Izdvajamo

Sportski dan u O.Š. „Ljubica Radosavljević Nada“ povodom dečije nedelje

Učenici drugog razreda osnovne škole „Ljubica Radosavljević Nada“ iz Zaječara zajedno sa svojim vršnjacima iz O.Š. „Hajduk Veljko“ na prigodan način obeležili su dečiju nedelju. U renoviranoj fiskulturnoj sali mališani su u društvu roditelja odmerili snage u nekoliko gimnastičkih disciplina, ali i u brzini kačenja i skupljanja veša. Prisutni su se dobro zabavili i rekreirali i ovo druženje će im, kako ističu ostati u lepom sećanju.

Nekoliko različitih poligona, obaranje čunjeva, hodanje po dasci, ali i kačenje i sakupljanje veša samo su neke od sportskih disciplina u kojima su se takmičili učenici drugog razreda dveju zaječarskih osnovnih škola.

Učiteljica 2. razreda O.Š. „Ljubica Radosavljević Nada“ Melita Veličković, istakla je d je bavljenje fizičkom aktivnošću i druženje nešto što deci uvek prija, pa zato svaka nedelja a ne samo ova b trebalo da bude posvećena deci.

Melita Veličković

“ Nakon sportskog dana ugostili smo naše drugare iz O.Š. „Hajduk Veljko“. U četvrtak, 10. oktobra u našoj školi ćemo organizovati kviz na temu dečijih prava. A svoj deci sveta želimo da pošaljemo poruku da deca moraju biti srećna, zdrava, da uče i da rastu“, kaže učiteljica Veličković.

Učiteljica O.Š. „Hajduk Veljko“ Mirjana Petrović kaže da su presrećni zbog druženja sa vršnjacima da su im u znak zahvalnosti pripremili po jedan jednu igračku od prirodnog materijala.

Mirjana Petković

„Mi smo u našoj školi već imali neke aktivnosti povodom dečije nedelje, poput „Mostova među generacijama“. U goste su nam došli bakei  deke koji su govorili o tome kako je nekada bilo u školu, koje igre igrali, sa kakvim igračkama.

I ove, ali i svake druge nedelje preporučila bih svoj deci da se što više igraju i da budu srećna“, kaže učiteljica Petrović.

U O.Š. „Ljubica Radosavljević Nada“ nakon današnjeg druženja, u četvrtak, 10. oktobra za učenike 3. razreda biće organizovan kviz na temu dečijih prava. Dok će u petak, 11. oktobra u školskom dvorištu biti održana rolerijada od 10 do 11 časova. Pravo da učestvuju na rolerijadi imaće svi učenici koji znaju da voze rolere i kji će obavezno morati da budu zaštićeni i imaju kacoge i štitnike.

 

Dodaj komentar