Sport Timočka krajina

„Sportske igre mladih“ 15. i 16. juna u Boru

FOTO: glassporta.rs
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Regionalno takmičenje za istočnu Srbiju jedne od najmasovnijih rekreativnih manifestacija pod nazivom “Sportske igre mladih” na programu je 15. i 16. juna u Boru. Takmičenja će biti organizovana u šest sportova, a poprište borbi biće u salama Sportskog centra “Bobana Momčilović Veličković” i Mašinsko – elektrotehničke škole.

U Boru će biti održana takmičenja u rukometu, tenisu, odbojci, šahu i stonom tenisu, dok će takmičenje u odbojci na pesku za region istočne Srbije biti organizovano u Velikom Gradištu. Zaječar će imati predstavnike u rukometu, tenisu i šahu, koje će predvoditi treneri Darko Milosavljević, Dario Petković i Vladica Simić, prenosi glassporta.rs.

Učesnici u svim sportovima su deca rođena 2006. godine i mlađi, dok u takmičenjima u stonom tenisu mogu učestvovati i deca uzrasta 2009. i mlađi, dok u takmičenju u šahu pravo igranja imaju i rođeni 2010. godine i mlađi.

Pobednici regionalnih takmičenja za zapadnu, severnu, južnu i istočnu Srbiju obezbediće plasman na državno prvenstvo, a najuspešnije ekipe sa državnog takmičenja na završnu manifestaciju, koja je tradicionalno na programu u Splitu.

“Sportske igre mladih” održavaju se već godinama u našoj zemlji uz podršku Vlade Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a organizuje ih Savez za školski sport Srbije.

Izvor: glassporta.rs

Dodaj komentar