fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Sport

SPASIMO VEK TRADICIJE! – Saopštenje nove uprave FK Timok!

Nakon najnovijih dešavanja u Fudbalskom klubu „Timok“ i promeni rukovodstva, Upravni odbor ovog kluba se oglasio saopštenjem za javnost, povodom teške situacije u kojoj se klub našao.

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Pred početak, možda i najvažnije sezone u dugoj istoriji fudbalskog kluba Timok, koristimo priliku da se obratimo javnosti i predočimo naše planove za predstojeću sezonu kao i budućnost kluba.

Fudbalski klub Timok nikada nije bio u goroj situaciji. Nagomilani dugovi, odlasci bitnih igrača, nemogućnost normalnog funkcionisanja, samo su neki od problema koje smo zatekli. To nije ništa što nas je iznenadilo. To je nešto što svako u ovom gradu zna, ali je to takođe nešto što se duže od decenije guralo pod tepih. Bilo je pokušaja da se klub stabilizuje u prošlosti, ali su se, na žalost, ti pokušaji završili neslavno, rezultirajući galopirajućim rastom zaduženja.

Nova uprava kluba se uhvatila u koštac sa problemima, boreći se sa njima na jedini mogući način, identifikacijom problema, postavljanjem prioriteta i mukotrpnim radom. Prve poteze smo povukli, smanjili smo deo duga, promenili marketing strategiju i identitet kluba, otvorili se za javnost, postali dostupni za svakog. Postali onaj klub o kome su svi maštali.

Borba se odvija na dva fronta.

Prvi front je sledeća sezona, oporavak igračkog i trenerskog kadra nakon egzodusa igrača, pronalaženje sredstava za preživljavanje kluba u Srpskoj ligi grupa Istok i animiranje stanovnika Zaječara da pomognu u ovoj odlučnoj borbi. Sa svih strana nam stižu poruke podrške i gestovi pomoći, jasno govoreći da su ljudi prepoznali našu energiju, zdrav interes i motiv da oživimo usnulog giganta, dajući nam dodatni elan i snagu da nastavimo ovo što smo započeli poslednjeg dana jula meseca. Budžet koji treba obezbediti za normalno funkcionisanje kluba je 1.500.000 dinara za polusezonu. Mi ćemo kroz seriju aktivnosti pokušati da obezbedimo sredstva, a ovom prilikom pozivamo sve koji hoće i misle da mogu da nam pomognu da nas kontaktiraju. Svaka ideja, inicijativa ili donacija je i više nego dobrodošla, ovo nije borba Upravnog odbora, ovo je borba svakog Zaječarca za opstanak jedne od najstarijih institucija grada. Svi mi smo volonteri, niko od nas nije plaćen za ono što radi. Mi se ne razlikujemo da vas.

Drugi front je mnogo kompleksnije pitanje, rešavanja duga kluba, blokade u kojoj se nalazi i postavljanje zdravog i transparentnog sistema koji će klub stabilizovati. Taj problem nije onaj koji se rešava za godinu dana. Taj dug koji je višestruko uvećan u prethodnim godinama zahtevaće barem toliko godina da se reši. O strategiji rešavanja tog problema, govorićemo u narednim nedeljama, jer procena veličine problema još nije završena.

Pitali su nas, zašto se klub ne ugasi i osnuje novi, zašto biramo teži put, zaboravljajući veličinu momenta da naša deca navijaju za klub za koji su navijali naši očevi i dedovi. Veliku zahvalnost dugujemo ljudima koji su na ovaj, ili onaj način povezani sa Timokom, igračima, trenerima, našim najmlađima i njihovim roditeljima, koji su podneli ogromnu žrtvu, ostajući na brodu koji tone, verujući da spasa ima, ukoliko svako od nas da maksimum. Uz tako zdravu atmosferu, drugarstvo i ogromnu ljubav, ne postoji prepreka koju nećemo preskočiti, budite uvereni“, navodi se u saopštenju Fudbalskog kluba „Timok“.

SPASIMO VEK TRADICIJE!

Dodaj komentar