Glas Paraćina Srbija

Snežana Dačić: Gimnaziju u Paraćinu najbolje predstavljaju njeni učenici (VIDEO)

Snežana Dačić, direktorka Gimnazije u Paraćinu

Gimnazija u Paraćinu je relativno mala škola sa 14 odeljenja i 370 učenika, ali bez obzira da li je mala iili velika škola, najbitniji su naši učenici i sa ponosom možemo da kažemo da su gimnazijalci sjajni đaci – istakla je direktorka ove škole, Snežana Dačić.

Ona dodaje da osim redovnog rada i redovnih aktivnosti, savladavanja redovnog programa, gimnazija ima učenike koji se svojim radom i rezultatima izdvajaju.

Učenici zajedno sa svojim nastavnicima, koji vredno rade sa njima, prate kalendar takmičenja i smotri koje organizuje Ministarstvo prosvete i na njima učestvuju.

Ne samo da učestvujemo, od opštinskog pa do republičkog nivoa, veliki broj naših učenika je prisutan i mnogi od njih su osvojili zaista zapaženje nagrade. U prošloj školskoj godini 9 učenika je na republičkom nivou osvojilo jedno od prva tri mesta, a jedan učenik čak dve republiče nagrade, što je zaista sjajan rezultat i sjajna promocija same škole i njenog rada i uopšte dece iz Paraćina – kaže Snežana Dačić.

Ona dodaje da gimnazija kao škola pruža odličnu osnovu što se znanja tiče za nastavak obrazovanja u bilo kom smeru.

Iako imamo tri klasična gimnazijska smera: društveno-jezički, prirodno-matematički i opšti smer, mi od ove školoske godine imamo i smer za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, populrani IT smer, što je dobro za ovu sredinu da naši učenici ne odlaze u neke druge, veće sredine i gradove u potrazi za ovim profilom – izjavila je Dačićeva.

Zahvaljući činjenici da je paraćinska gimnazija svrstana u škole koje imaju IT smer, uz pomoć Ministarstva i sredstvima kojima raspolaže ova škola, opremljen je i treći kabinet sa IT opremom.

Po rečima direktorke Snežana Dačić, 2018. godina bila je jubilarna godina, jer je godina osnivanja gimnazije 1878. pa je 2018. godine bilo 140 godina postojanja ove škole, sa određenim prekidima i transformacijama, što je i ministarstvo registrovalo i dobijena je nagrada za sve te godine postojanja.

Obeležili smo naš jubilej čitavim nizom aktivnosti a opet ponavljam najbolja promocija, najbolje predstavljanje škole jesu njeni đaci. Kao škola podržavamo naše učenike, podržavamo njihove sklonosti, koje nisu samo redovne školske već  i vanškolske, bilo da je u pitanju pevanje, igranje, sport i sa te strane su naši učenici izuzetno uspešni. Tu bih posebno naglasila da je prošle godine naša ženska košarkaška ekipa bila najbolja u državi, što je zaista ogroman uspeh za jednu malu školu – zaključila je Snežana Dačić.

Jedan od lepih primera, svakako je učenik Petar Božičić, koji je operu zavoleo na časovima muzičkog, a briljirao je na nedavnom internacionalnom takmičenju na Siciliji u Italiji, osvojivši u solo pevanju drugo mesto i pehar.

Učenici paraćinske gimnazije koji su učesnici okružnih i republičkih takmičenja, kao i polaznici Petničkog seminara imaju pomoć iz lokalnog budžeta opštine Paraćin.

Pogledajte video prilog:

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Glas Paraćina“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Paraćin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar