fbpx
Društvo

Škola u Rgotini dobija digitalni kabinet

Osnovna škola „Jeremija Ilić Jegor“ u Rgotini dobiće digitalni kabinet u okviru projekta „Stvaramo znanje“ kompanije Telekom Srbija.

Građani su prethodnih dana glasanjem na zvaničnoj Fejsbuk stranici MTS Tvoj svet odabrali još 20 škola u Srbiji koje će Telekom Srbija, u okviru projekta “Stvaramo znanje”, opremiti savremenim informatičkim kabinetima.

Osnovna škola “Jeremija Ilić Jegor” u Rgotini jedina je sa teritorije Zaječara koja je konkurisala i koja će zahvaljujuči najvećem broju glasova u gupi “Jugoistok” dobiti informatički kabinet za đake.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pomaže da se ovaj projekat realizuje, a i ove godine je predložilo 40 škola koje su učestvovale na konkursu. Da bi računarski kabineti bili ravnomerno raspoređeni širom Srbije, škole su podeljene u četiri geografske regije, a Telekom Srbija će opremti savremenim računarskim kabinetima po pet škola sa najvećim brojem glasova iz svake od regija.

Projekat “Stvaramo znanje” formiran je sa ciljem da pruži podršku najmlađim pokretačima – osnovcima radi unapređivanja njihove digitalne pismenosti i proširivanja znanja i deo je krovnog programa “Pokrećemo pokretače” kojim Telekom Srbija osnažuje institucije i pojedince da se osmele i u svom okruženju šire pozitivne promene.

Dodaj komentar