Sport

Sjajan rezultat za zaječarski automobilski klub „AS“ na Prvenstvu Srbije

foto: glassporta.rs

Automobilsko sportsko udruženje „AS“ iz Zaječara nastavlja sa odličnim rezultatima na startu Prvenstva Srbije u automobilizmu. Nakon 3. mesta u pojedinačnoj konkurenciji, kojim je Života Milić doneo i prvi trofej u istoriji zaječarskog kluba, novi sjajan rezultat za vozače ASU „AS“ iz grada na Timoku.

Čak šest postolja, pet drugih i jedno treće mesto osvojeno je na „Nagradi Rakovice 2020“, auto trci, koja je vožena na brdskoj stazi na Košutnjaku, 3. i 4. jula u organizaciji ASK „Rakovica“.

Staza je bila dugačka oko 3500 metara, a ukupno su se nadmetala 53 vozača u osam različitih klasa.

„Auto Zeka“ je osvojio prvo mesto u ekipnom plasmanu, drugi ASU „AS“ iz Zaječara, dok je treće mesto pripalo „XM racing timu“.

Što se pojedinačne konkurencije tiče, Nikola Mišić je u Zastavi jugo 55, 1.1., osvojio 2. mesto u klasi 1 i doneo ASU „AS“ Zaječar 18 bodova, dok je Đorđe Vidaković u istoj klasi zauzeo 3. mesto i svom klubu doneo dodatnih 15 bodova.

Danijel Panić je u „Volkswagen polu“ 1.4, bio drugi u klasi 3 i novih 18 bodova za AS Zaječar, a isti broj bodova zabeležio je i Dragan Lukić u Zastavi jugo 55, 1.4 u klasi 4, Srđan Đorđević u Zastavi jugo 1.6 u klasi 5 i Dejan Ilić u „Hondi“ 1.8 u klasi 7.

Vitomir Cvetić u „Volkswagen golfu 1.6, grupa E1, usled kvara na vozilu nije uspeo da završi trku na Košutnjaku, ali je je prethodnoj trci u Pančevu u disciplini auto slalom zauzeo prvo mesto u generalnom plasmanu, ističu u Automobilskom sportskom udruženju „AS“.

izvor: glassporta.rs

Dodaj komentar