fbpx
Društvo Izdvajamo

Situacija se pogoršava, još 6 obolelih u Zaječaru

Na osnovu najnovijeg izveštaja ZZJZ “Timok”-Zaječar, u 75 novopristiglih rezultata, otkriveno je još šest (6) novih covid-19 pozitivnih građana Zaječara.

Ukupan broj pozitivnih na corona virus u Zaječaru sada je 116. Do danas je testirano 1992, a jutros poslati uzorci još 64 građana, dok su obrađeni rezultati za njih 1850.

Sa danas poslatim uzorcima čekaju se rezultati za 206 osoba.

Procenat pozitivnih porastao je na 6,27%.

U samoizolaciji, obaveznom karantinu, nalazi se 804 osoba. Broj definitivno izlečenih od covid-19 infekcije je i dalje 4 osobe.

Zaječar se u poslednja 2 dana krupnim koracima udaljava od „zadovoljavajuće“ granice od 5% što nikako ne može biti dobro s obzirom da je na državnom nivou epidemija u padu, što svakog dana govore stručnjaci iz kriznog štaba.

Kako i zašto je virus „buknuo“ u našem gradu u ovom trenutku, da li je ušao u neko preduzeće ili ustanovu kao u slučaju Leskovca i Vranja još nemamo zvanične informacije, ali se nadamo da će se neko iz ŠVS konačno oglasiti i obavestiti građane šta se dešava u našem gradu i sa kakvim se problemom trenutno suočavamo.

3 komentara

  • a ko da se oglasi? pa on se prvi sakrio u misiju rupu !!! sada ce ponovo belo odelo !!! kakva je to mutljavina..ko zna i gde je pobegao??? danima ispred zgrade gde zivi stoje sluzbena kola kao da su njegova ??? i nikom nista … sramota…ma olos belosvetski..sprema se taj da negde zbrisne..videcete..a i da ce bog..ako ne ovde onda gore…

  • tamo su sve ucenu ljudi…od prodavaca lutrije.taksista,pevaljke do skretnicara..sta oces vise??ucenije??

Dodaj komentar