Društvo

Jabuke za siromašne Zaječarce

ilustracija / Pixabay

Crveni krst Zaječar će i ove godine tradicionalno obeleziti 17. oktobar – Svetski dan borbe protiv siromaštva, pod ovogodišnjim sloganom “Delujmo zajedno-zaustavimo siromaštvo osnaživanjem dece, porodice i zajednice“.

Povodom 17. oktobra – Svetskog dana borbe protiv siromaštva, Crveni krst Zaječar u saradnji sa Eparhijom Timočkom podeliće pojačani obrok u vidu voća svim korisnicima Narodne kuhinje.

Pored redovnog obroka korisnici Narodne kuhinje dobiće i jabuke obezbeđene od strane Eparhije timočke. Podela donacije izvršiće se u četvrtak, 17. oktobra u periodu od 10:30 do 11 sati u prostorijama Narodne kuhinje u Zaječaru.

Na teritoriji Zaječara u bedi i siromaštvu živi oko 770 lica, a mesečno im Crveni krst podeli oko 20.000 kuvanih obroka.

Svetski dan borbe protiv siromaštva

Ujedinjene nacije proglasile su 17. oktobar za Svetski dan borbe protiv siromaštva. Cilj obeležavanja je promovisanje svesti o potrebi iskorenjivanja siromaštva i bede u svim zemljama, a naročito u zemljama u razvoju.

Svetski dan borbe protiv siromaštva obeležava se od 1987. godine, kada se na otkrivanju spomenika posvećenog borbi protiv siromaštva u Parizu okupilo oko 100.000 ljudi.

Dodaj komentar