fbpx
Društvo

SEZONSKI POSAO ZA 33 ANKETARA U ZAJEČARU: Evo o čemu je reč…

U koje je grane poljoprivrede najbolje vršiti ulaganja i na šta se treba orijentisati u narednom periodu, samo su neka od pitanja na koja će Republički zavod za statistiku pokušati da ponudi odgovore poljoprivrednicima na osnovu ANKETE O POLJOPRIVREDNOJ STRUKTURI GAZDINSTAVA koju će početi da sprovodi.

Prema rečima Milana Jelenkovića, direktora Zavoda za statistiku filijale Zaječar pomenuta anketa biće sprovedena i na teritoriji čitave Timočke krajine kojom će biti obuhvaćeno ukupno 7413 gazdinstava.

Za ovaj posao zaječarskom Zavodu za statistiku u periodu od 1. oktobra do 30. novembra biće potrebno ukupno 33 ANKETARA, a prijavljivanje građana trajaće od 15. do 21. avgusta preko sajta Republičkog zavoda za statistiku.

” Prednost će imati oni anketari koji su već učestvovali u popisu poljoprivrede 2012. godine, anketari koji imaju znanje iz oblasti poljoprivrede i oni koji poznaju rad na računaru.

Anketar može biti svaki punoletni građanin Republike Srbije koji ima najmanje četvorogodišnje srednje obrazovanje, nije pod istragom ili protiv koga nije podignuta optužnica”, ističe Jelenković.

Nakon prijave i odabira anktetara uslediće četvorodnevna obuka.

Anketa će se sprovoditi u periodu od 1. oktobra do 30. novembra 2018. a sa anketarima će se potpisati plaćeni ugovori.

Inače, ova anketa se sprovodi svake treće godine između popisa poljoprivrede i služi za utvrđivanje strukture poljoprivrednih gazdinstava, šta se promenilo i koje je pravo stanje u poljoprivredi naše zemlje.

Dodaj komentar