fbpx
Kultura

Šerbedžija oduševio i raznežio Zaječarce

FOTO: zajecar.info

U prepunoj sali Narodnog pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović” legenda jugoslovenskog glumišta Rade Šerbedžija sa Zapadnim Kolodvor bendom oduševio je i raznežio publiku interpretacijom šansona i balada i govoreći stihove svojih, kao i pesama drugih autora.

Koncertom pod nazivom „Ti bi htela pesmom da ti kažem“ Šerbedžija je uspeo da razneži Zaječarce, a dvočasovni nastup publika je pozdravljala gromoglasnim aplauzom i ovacijama. Šerbedžija je koncert počeo silaskom u prve redove publike, a završio je stihovima pesme “Ne daj se Ines” autora Arsena Dedića.

Da podsetmo, Rade Šerbedžija je po izboru stručnog žirija dobitnik Nagrade za najbolje glumačko ostvarenje na ovogodišnjem 28. Festivala “Dani Zorana Radmilovića”, ali zbog ranije preuzetih obaveza nije mogao da dođe u Zaječar i primi nagradu.

FOTO: zajecar.inf

Gradonačenik Zaječara Boško Ničić uručio je tokom koncerta Radetu Šerbedžiji nagradu, statuetu Zorana Radmilovića. Ujedno je i direktor zaječarskog pozorišta Vladimir Đuričić najavio da će predstava “Antigona” Radetovog “Kazališta Ulisses” iz Zagreba učestvovati na “Antika festu” na Romulijani, 2020.godine.

Novogodišnjem koncertu prethodio je koktel u foajeu pozorišta koji je gradonačelnik Zaječara priredio za svoje saradnike, učesnike privrednog, javnog, društvenog i kulturnog života Grada, sportske radnike, novinare i najbolje zaječarske srednjoškolce i studente.

 

Dodaj komentar