fbpx

Šerbedžija oduševio i raznežio Zaječarce

Preporuka:

Vučić: Imamo treću žrtvu korona virusa, kreće masovno testiranje u Srbiji

Još jedna ženska osoba preminula je danas u Srbiji od posledica korona virusa, rekao je predsednik Aleksandar Vučić na...

Zaječarska biblioteka postavila online izdanja knjiga u PDF formatu

Matična biblioteka ”Svetozar Marković” u Zaječaru je postavila onlajn izdanja u digitalnom formatu. Dok boravite kod kuće pametno iskoristite vreme...

Prošla 21 godina od NATO bombardovanja: Polaganje venaca u Zaječaru

Danas se navršava 21 godina od početka vazdušnih napada NATO-a na Saveznu Republiku Jugoslaviju (SRJ). Napadi koji su počeli...
- Reklama -

U prepunoj sali Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“ legenda jugoslovenskog glumišta Rade Šerbedžija sa Zapadnim Kolodvor bendom oduševio je i raznežio publiku interpretacijom šansona i balada i govoreći stihove svojih, kao i pesama drugih autora.

Koncertom pod nazivom „Ti bi htela pesmom da ti kažem“ Šerbedžija je uspeo da razneži Zaječarce, a dvočasovni nastup publika je pozdravljala gromoglasnim aplauzom i ovacijama. Šerbedžija je koncert počeo silaskom u prve redove publike, a završio je stihovima pesme „Ne daj se Ines“ autora Arsena Dedića.

Da podsetmo, Rade Šerbedžija je po izboru stručnog žirija dobitnik Nagrade za najbolje glumačko ostvarenje na ovogodišnjem 28. Festivala „Dani Zorana Radmilovića“, ali zbog ranije preuzetih obaveza nije mogao da dođe u Zaječar i primi nagradu.

FOTO: zajecar.inf

Gradonačenik Zaječara Boško Ničić uručio je tokom koncerta Radetu Šerbedžiji nagradu, statuetu Zorana Radmilovića. Ujedno je i direktor zaječarskog pozorišta Vladimir Đuričić najavio da će predstava „Antigona“ Radetovog „Kazališta Ulisses“ iz Zagreba učestvovati na „Antika festu“ na Romulijani, 2020.godine.

Novogodišnjem koncertu prethodio je koktel u foajeu pozorišta koji je gradonačelnik Zaječara priredio za svoje saradnike, učesnike privrednog, javnog, društvenog i kulturnog života Grada, sportske radnike, novinare i najbolje zaječarske srednjoškolce i studente.

 

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: