Društvo Kultura

Seoski folklorni ansambli sa područja grada Zaječara: Zapaženi nastupi minulog vikenda na republičkim i međunarodnim festivalima folklora

Foto NPTK Zoran Radmilović Zaječar
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Seoski folklorni ansambli sa područja grada Zaječara, koji su 10. juna bili najuspešniji na Međuokružnoj smotri koreografisanog folklora “Potekla voda studena” u Velikom Izvoru, proteklog vikenda imali su zapažene nastupe na republičkom i međunarodnom festivalu folklora.

KUD “Đorđe Genčić” iz Velikog Izvora učestvovao je na Međunarodnom festivalu folklora “Balkans folk festival” u Solunu, u Grčkoj, zajedno sa folklorima sa Balkane, Letonije, Estonije, Poljske i drugih zemalja.

Imajući u vidu da je ovaj folklor bio jedini učesnik iz Srbije, tako da je pored grada Zaječara predstavljao i našu državu, dočekala ih je i Jasmina Mitrović Milačić, konzul Republike Srbije u Solunu.

Članovi KUD-a „Đorđe Genčić“ iz Velikog Izvora iskoristili su priliku i posetili Srpsko vojničko groblje „Zejtinlik“.

KUD “Sloga” iz Vražogrnca učestvovao je na 25. Festivalu seoskih folklornih ansambala Srbije u Kličevcu kod Požarevca, gde je članica KUD-a Maja Konstantinović dobila specijalnu nagradu za najboljeg instumentalistu na ovom prestižnom festivalu, za izvođenje kola na fruli.

Foto NPTK Zoran Radmilović Zaječar

Vražogrnčani su uspešno predstavili zaječarski okrug „Srpskim igrama iz Crnorečja“, uz pratnju orkestra.

Foto Stojčić

Dodaj komentar