Sport

Seoske igre Sportskog saveza Srbije održane u Minićevu

FOTO: glassporta.rs

Seoske igre Sportskog saveza Srbije održane su u subotu 14. maja u Minićevu kod Кnjaževca. Ukupno četiri ekipe, a sem domaćina nadmetali su se i Debelica, Trgovište i Vasilj, odmerile su snage u dvorištu Osnovne škole “Dubrava”, u ovom selu tačno na pola puta od Zaječara do Кnjaževca.

Sjajne borbe, izuzetni okršaji u malom fudbalu, odbojci, rvanju, nadvlačenju konopca, bacanju kamena s ramena, skoku u dalj i ostalim sportskim disciplinama, obeležili su Seoske igre u Minićevu. Na kraju najuspešniji su bili takmičari Trgovišta, ali nije to ono što je najznačajniji utisak, već neophodnost ovakvih i sličnih dešavanja širom Srbije, prenosi glassporta.rs.

FOTO: glassporta.rs

Mladi i stari, mali i veliki, muškarci i žene, svi zajedno na jednom zadatku. Doneti poen i pobedu svom timu, biti bolji, snažniji i brži od svojih protivnika. A sve to radeći kao amateri, zato što vole sport, svoje selo i takmičenje kao takvo.

Ali kakve su to samo borbe bile. Fudbal je naravno izazvao dosta interesovanja, ali čini se da su se mnogi uželeli starih sportskih veština poput narodnog rvanja, nadvlačenja konopca i štapa, bacanja kamena… Učesnici, ali i publika pratili su svaki trenutak takmičenja sa budnom pažnjom, ne želeći nešto da propuste. Uzbuđenja nije manjkalo do samog kraja, a pobedu je odnela ekipa Trgovišta sa 33 osvojena poena, ispred domaćeg Minićeva sa 25, Debelice koja je sakupila 24 i Vasilja sa 19 poena. Trgovište je bilo najuspešnije u četiri discipline, Minićevo je trijumfovalo u tri, Debelica u dve, dok je ekipa Vasilja slavila u šahu.

Sportski savez grada Zaječara odazvao se pozivu svojih kolega iz Кnjaževca i pomogao da sve protekne u najboljem mogućem redu. Кada su svi na istom zadatku, drugačije i ne može da bude. Potvrđeno je to još jednom, a tu su i ovog puta bili tu da posvedoče i predstavnici Sportskog saveza Srbije, koji su posetili Minićevo ovom prilikom i dodelili nagrade za prve tri ekipe na takmičenju. Sve učesnike pozdravio je i pomoćnik predsednika opštine Кnjaževac Mišel Nikolić, dok je pehare dodelio predsednik knjaževačkog Sportskog saveza dr Mikica Vidojević.

Pobednička ekipa Trgovišta izborila je plasman na Regionalno takmičenje, gde će se boriti za plasman na veliko finale Seoskih igara Sportskog saveza Srbije koje će i ove godine biti održano u Vrnjačkoj Banji.

Izvor: glassporta.rs

Dodaj komentar