fbpx

Test za malu maturu najbolje uradili osmaci O.Š. „Desanka Maksimović“ iz Zaječara

Preporuka:

26 najhrabrijih u Zaječaru pliva za Bogojavljenski krst

Reke u Srbiji na Bogojavljenje biće pune plivača kao usred leta, koji će i ove godine tradicionalno, odmeriti snage...

U Zaječaru sunčano uz povremenu oblačnost

U Srbiji ujutro slab mraz, u nižim predelima, po kotlinama i dolinama reka niska oblačnost, ponegde i magla, koja...

Novi drvored u ulici Pavla Ilića: Nastavak rekonstrukcije najavljen za nedelju dana

Deo ulice Pavla Ilića Veljka u Zaječaru, od Ivana Milutinovića do Crnogorske, kompletno je rekonstruisan, a počeli su radovi...
- Reklama -  

Prilikom polaganja testova za završni ispit na području Zaječara najbolje rezultate, prema podacima sa sajta Ministarstva prosvete, postigli su mali maturanti Osnovne škole „Desanka Maksimović“, odmah na drugom mestu po prosečnom broju bodova na završnom ispitu bili su osmaci O.Š. „Ljuba Nešić“, dok su se na trećoj poziciji našli svršeni osnovci škole „Ljubica Radosavljević Nada“. U Ministarstvu prosvete ističu da je prag za upis u srednje škole ove godine smanjen i da nema bojazni da će neko ostati neupisan.

Posle afere sa procurelim testovima iz matematike i brojnih štrajkova svršenih osmaka ispred zgrade Vlade i ministarstva prosvete u Beograda, iz pomenutog ministarstva najavili su a je prag za upis u srednje škole ove godine smanjen i da nema bojazni da će neko ostati neupisan.

“ Đaci su malu maturu na niovu Srbije uradili bolje nego lane, ali će se donja granica bodova za upis smanjiti za čitav jedan poen u odnosu na prošlu godinu.

U odnposu na prošlu godinu osmaci su bolje uradili test iz matematike, broj bodova  na testu iz srpskog isti je kao prošle godine, dok su rezultati kombinovanog testa najlošiji. Zbog slabijih rezultata iz kombinovanog u nekim školama biće smanjen prag upisa“ — kažu u ministarstvu.

Kada je reč o Zaječaru, budući srednjoškolci iz našeg grada pokazali su nešto slabije znanje nego maturanti prošle godine.  Najbolje su uradili test iz srpskog jezika, nešto lošije kombinovani test, dok su najslabije rezultate postigli iz matematike.

To pokazuju rezultati Ministarstva prosvete, prema kojima su osmaci od ukupno 13 mogućih poena iz srpskog imali u proseku 7,6. Na kombinovanom testu iz hemije, fizike, biologije, geografije i istorije od najviše 14, prosečan broj poena je bio 7,7. Na testiranju iz matematike učenici su od maksimalnih 13 ostvarili svega 6,8 bodova.

Kada je u pitanju zbirna statistika po školama, najbolje rezultate na maloj maturi pokazali su učenici O.Š. „Desanka Maksimović“. Oni su na maloj maturi u proseku osvojili 23,54 bodova.

Na drugom mestu su mali maturanti iz O.Š. „Ljuba Nešić“ koji su u proseku osvojili 23,37 bodova, a potom slede učenici O.Š. „Ljubica Radosavljević Nada“ sa 19,91 bod.

U nedelju, 7. jula, biće objavljen raspored učenika po srednjim školama, kao i slobodna mesta u školama za drugi upisni krug. Prema kalendaru Ministarstva prosvete, upis u srednje škole zakazan je za ponedeljak i utorak, 8. i 9. jula. U ponedeljak će đaci predavati listu želja i za drugi upisni krug, koji je zakazan za četvrtak, 11. jul.

Evo i rezultata za sve gradske i seoske osnovne škole sa teritorije grada Zaječara:

 

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Zaječarka Aleksandra Petković na bilbordima širom Srbije

Zaječarka Aleksandra Petković predstavljala je Srbiju na Međunarodnom turniru mladih fizičara u Poljskoj i sa svojim timom se u Srbiju vratila okićena bronzanom medaljom....

Zapalio se automobil ispred zaječarskog SUP-a

U ulici Nikole Pašića, ispred zaječarske Policijske uprave nešto pre 13 sati zapalio se automobil zaječarskih registracionih oznaka. Prema informacijama vlasnika automobila, požar je izbio...

Gimnazijalke putuju u Beč: Osvojile prvo mesto na takmičenju iz nemačkog jezika

Učenice Gimnazije u Zaječaru, Spasenija Nikolić i Nađa Stevanović ostvarile su zapažen rezultat na takmičenju iz nemačkog jezika, osvojivši prva mesta u različitim kategorijama. Spasenija...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: