Dikie Lebedi

„Sauronovo oko“ ipak pomno posmatra ovaj kraj

foto: ilustracija / sauronovo oko

Kada se uzmu u obzir sve afere koje su aktuelne u pogledu lokalne vlasti u dragom nam Zaječaru, kao i nezadovoljstvo građana – u velikoj meri pojačano neredovnim platama u javnim ustanovama (vrtići, gradska uprava, budžetski korisnici, ustanove kulture, muzej… ) nezainteresovanost „mirođije u svakoj čorbi“ (čitaj: premijera Vučića) gotovo je neprirodna.

Iako sam svesna da „botovi“ vode zvanični profil istog na Twitteru, ipak sam uložila nadljudske napore da ga, makar posredno, izvestim o dešavanjima u gradu, o nezadovoljstvu funkcionerima SNS, i radila sam to prilično savesno: drugim rečima, prosečan čovek bi mogao pomisliti na osnovu broja mojih tvitova da sam u srodstvu sa: stenicama.

Ok, da sam samo ja, rekla bih da je moje iscrpno izveštavanje o dešavanjima u gradu jednostavno potonulo u masi tvitova i nestalo negde u digitalnom prostoru… ali nisam… Masa ljudi na twitteru svakodnevno baje o nezadovoljstvu Zaječaraca i ništa: premijera, izgleda, nimalo ne zanima prozivanje njegovih saradnika, SNS, protesti…

Da „Sauronovo oko“ ipak pomno posmatra ovaj kraj govori nam proverena, a ipak strogo poverljiva informacija da je premijer Vučić u svom radnom rasporedu predvideo dolazak u Zaječar za 10. maj 2015. godine.

Vučić je imao ugovoren susret sa funkcionerima SNS, a priča se da je namera bila i osujećivanje protestnog mitinga najavljenog za 19 časova na Gradskom trgu.

Zašto dolazak Heroja iz Feketića nije bio propraćen fanfarama i velikom bukom? Mislim, napokon, kad se za svaku nalivenu kofu cementa na Kotlujevačkom mostu okupljaju mediji kao da je izgrađena nova hidroelektrana, zašto o ovome nije bilo reči?

Razlog je prost: Premijer je ljut i nezadovoljan radom ekipe u Zaječaru, a poglavito Sašom Mirkovićem.

U susret (ne)najavljenom dolasku premijera Zaječar je preko noći postao veliko gradililšte. Da se razumemo, ako mi obični smrtnici nismo morali da znamo da premijer dolazi, ta informacija svakako nije promakla foteljašima koji su se debelo oznojili.

Nažalost ili na radost – sve zavisi kako se uzme – premijer danas ipak neće doći. Dolazak je po hitnom postupku otkazan za sada zbog kritične situacije na jugu, i obaveza u koordinacionom telu.

Ma koliko to nehumano zvučalo u ovom trenutku, ovog puta je kolaps na jugu izvukao Mirkovića kao Zvonko Spasić.

Da li dolazak Heroja iz Feketića predstavlja početak kraja bahate vlasti u Zaječaru?
Da li je Mirkoviću konačno odzvonilo?

Saznaćemo uskoro, do tada: ostajte mi zdravo!

Dikie Lebedi

Dodaj komentar