fbpx
Društvo

Dualno obrazovanje u Zaječaru neminovnost usled dolaska proizvodnih kompanija

Na upravo završenom sastanku u salonu Gradske uprave u Zaječaru, kojem su pored gradonačelnika Zaječara Boška Ničića prisustvovali i pomoćnica ministra prosvete za dualno obrazovanje dr Gabrijela Grujić, Nikola Stokić, HR direktor kompanije „Aptiv“, savetnica za dualno obrazovanje u RPK Zaječar Tatjana Račić i direktori svih zaječarskih srednjih škola, dogovorena je dinamika i koraci za uspostavljanje dualnog obrazovanja u sve četiri, a posebno u Tehničkoj i Ekonomskoj srednjoj školi.

Usled dolaska novih, velikih proizvodnih komapanija, trgovinskih i ugostiteljskih lanaca i najave ulaganja u turističke kapacitete, ovaj vid obrazovanja nameće se kao neminovnost, zaključak je sa sastanka.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je na sastanku, koji je, kako stoji u saopštenju Gradske uprave upriličen na njegovu inicijativu, još jednom podvukao značaj dolaska velikih kompanija i potrebu prilagođavanja i obrazovnih kapaciteta njihovim potrebama i interesima.

Dogovoreno je da se u što kraćem roku organizuje još ovakvih i sličnih sastanaka, kako bi se pratio tempo realizacije dogovorenih projekata.

izvor: zajecar.info

Dodaj komentar