fbpx
Kultura

Sala zaječarskog pozorišta bila „pretesna“ za posetioce predstave „TEŠKO JE REĆI ZBOGOM“

Sala  Narodnog  pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru  sinoć je bila pretesna da primi sve zaječarce koji su želeli da pogledaju pozorišnu predstavu „Teško je reći zbogom“ Mira Gavrana , u produkciji „Teatra Vihor “iz Beograda, tako da je nekolicina gledalaca stajala.

Mladi glumci Dragana Dabović,  Nevena Ristić i Ivan Mihailović oduševili su publiku koja je istinski uživala u dinamičnoj priči punoj neočekivanih obrta, u čijem su središtu muško – ženski odnosi.

Savremena drama „Teško je reći zbogom“ u režiji Marije Lipkovski, a po tekstu Mira Gavrana, jedinog živog dramaturga u Evropi koji ima festival posvećen njegovim komadima (Gavranfest), predstavlja dimamičnu priču punu neočekivanih obrta u kojoj istine postaju laži, a laži vrlo lako postaju istine.

Predstavu „Teško je reći zbogom“ mnogi kritičari ocenjuju kao dramatičnu-komediju, a kroz svakodnevicu jednog mladog bračnog para koji pokušava da se odupre materijalnim načelima koje mu sredina nameće, komad preispituje značenje i pitanje opstanka braka i ljubavi u savremenom društvu.

Prva gostujuća predstava u novoj pozorišnoj sezoni bila je odlična uvertira u predstojeći 27. Festival „Dani Zorana Radmilolovića“ koji će na radost ljubitelja pozorišne umetnosti u zaječarskom Pozorištu biti održan od 14.10.do 22.10.2018.godine.

Dodaj komentar