fbpx

Sala zaječarskog pozorišta bila „pretesna“ za posetioce predstave „TEŠKO JE REĆI ZBOGOM“

Preporuka:

Donirane knjige stižu u ŠOSO „Jelena Majstorović“

Matična biblioteka "Svetozar Marković" iz Zaječara po prvi put se ove godine priključila akciji povodom 14. februara Međunarodnog dana...

Rukometašice poražene i od Vrbasa

U okviru utakmice 12. kola rukometne lige za žene, ekipa Zaječara 1949 poražena je na svom terenu od Vrbasa...

Predavanja iz prve pomoći za zaječarske penzionere

U Klubu starih 65+, u Krfskoj ulici u Zaječaru, u okviru programa Briga o starima Crvenog krsta Srbije, u...
- Reklama -

Sala  Narodnog  pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru  sinoć je bila pretesna da primi sve zaječarce koji su želeli da pogledaju pozorišnu predstavu „Teško je reći zbogom“ Mira Gavrana , u produkciji „Teatra Vihor “iz Beograda, tako da je nekolicina gledalaca stajala.

Mladi glumci Dragana Dabović,  Nevena Ristić i Ivan Mihailović oduševili su publiku koja je istinski uživala u dinamičnoj priči punoj neočekivanih obrta, u čijem su središtu muško – ženski odnosi.

Savremena drama „Teško je reći zbogom“ u režiji Marije Lipkovski, a po tekstu Mira Gavrana, jedinog živog dramaturga u Evropi koji ima festival posvećen njegovim komadima (Gavranfest), predstavlja dimamičnu priču punu neočekivanih obrta u kojoj istine postaju laži, a laži vrlo lako postaju istine.

Predstavu „Teško je reći zbogom“ mnogi kritičari ocenjuju kao dramatičnu-komediju, a kroz svakodnevicu jednog mladog bračnog para koji pokušava da se odupre materijalnim načelima koje mu sredina nameće, komad preispituje značenje i pitanje opstanka braka i ljubavi u savremenom društvu.

Prva gostujuća predstava u novoj pozorišnoj sezoni bila je odlična uvertira u predstojeći 27. Festival „Dani Zorana Radmilolovića“ koji će na radost ljubitelja pozorišne umetnosti u zaječarskom Pozorištu biti održan od 14.10.do 22.10.2018.godine.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: