Mladi su budućnost - Zaječar moj dom Sport

ŠAH SVE POPULARNIJI KOD NAJMLAĐIH -Počelo Opštinsko takmičenje u šahu (VIDEO)

Atlas Servis - 24h pomoć na putu

U svečanoj sali Osnovne škole „Ljuba Nešić“, ovog jutra počelo je Opštinsko takmičenje u šahu za učenike osnovnih škola.

Na takmičenju učestvuju učenici od prvog do osmog razreda, a kako nam je rekao Vladica Simić, predsednik Omladinsko-ženskog šah kluba, znanje u šahu pokazaće ukupno 115 učenika iz pet gradskih osnovnih škola.

sah-takmicenje

„Ova takmičenja se več održavaju na nivou Srbije i bivše Jugoslavije već 42 godine, tako da ovo nije nista novo. U Zaječaru se održava poslednjih 15 godina u kontinuietu. Zapravo danas odredjujemo, posle školskog i ovog opštinskog takmičenja, koja deca će učestvovati na prvenstvu centralne Srbije koje će biti održano februara meseca“, istakao je Simić i dodao da je interesovanje dece veliko.

sah-deca

„Danas očekujemo oko 115 učenika, što pokazuje da je šah popularan kod dece. Takodje, takmičenje se održava i kroz sistem Ministarstva prosvete, tako da deca zapravo igraju dva paralelna takmičenja kroz sistem Šahovskog saveza i kroz sistem Ministarstva prosvete“.

Organizatori takmičenja su Omladinsko-ženski šah klub i OŠ „Ljuba Nešić“.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Mladi su budućnost – Zaječar moj dom“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Zaječara. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar