Sport

Rukometnom klubu „Mladost“ vraćen stari naziv RK „Zaječar 1949“: Da li će klubu biti vraćen i stari sjaj?!

ilustracija
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Rukometnom klubu „Mlados“t iz Zaječara 4. jula, na osnovu člana 32. Zakona o lokalnoj samoupravi, člana 46. Zakona o sportu i člana 39. Statuta grada Zaječara data je saglasnost na upotrebu imena grada Zaječara u nazivu rukometnog kluba.

Pomenuto rešenje o davanju saglasnosti na juče održanoj sednici usvojili su jednoglasno članovi Gradskog veća, pa će u buduće pomenuti klub umesto naziva RK „Mladost“ nositi ime RK „Zaječar 1949“!!!

Nakon usvajanja ove odluke gradonačelnik Boško Ničići istakao je da je zaječarskim rukometašicama stigla super primamljiva ponuda i moguće je da one od jeseni zaigraju u Super B rukometnoj ligi Srbije, a rukometaši napreduju za jedan rang više i vrate se u Prvu ligu Srbije -Istok.

“ Odluka je na rukometnom klubu, ali videćemo i da li ćemo finansijski smoći snage da to ispratimo.

Nakon ukidanja profesionalnog rukometa u Zaječaru injegovog vraćanja u najniži rang takmičenja iz Zaječara su otišle sve najbolje igračice i igrači“, istakao je Ničić.

E sad, da li će neuništivi podmladak i bivši rukometaši i rukometašice uspeti da kroz školu rukometa osposobe trenutne igrače da odigraju u tom najnižem rangu i dostignu viši rang, ostaje da se vidi.

Ali ono što ulasku u viši rang svakako predstoji je redovna godišnja Skupština kluba na kojoj će se vrtatiti staro ime RK „Zaječar 1949“, pod kojim su rukometašice igrale u srpskoj rukometnoj eliti i postigle brojne uspehe, a potom će rukovodioci postepeno pokušati da vrate i stari sjaj, koji je klub nekada posedovao.

Dodaj komentar