fbpx
Sport

Rukometašice sa dva poraza završile regionalnu ligu

Zaječarske rukometašice su u okviru poslednja 2 kola B grupe WRH lige doživele dva visoka poraza od ekipa Grude i Kumanova.

Ekipa “Zaječar 1949” u ove dve utakmice nastupila je u sastavu koji se znatno razlikuje od onog koji je odigrao poslednju utakmicu jesenjeg dela prvenstva ženske Superlige. Čak 6 rukometašica koje su tada bile u ekipi više nisu u klubu i trenutno ekipa nije na nivou koji je za ovakve utakmice potreban.

Od dva poraza koje su Zaječarke doživele posebno se izdvaja onaj protiv Kumanova od čak 29 golova razlike. Rezultat na kraju utakmice je bio 20:49 u korist makedonske ekipe u kojoj se posebno istakla Trajković koja je postigla 14 pogodaka, 6 manje od kompletnog zaječarskog tima.

Uprkos tome, ova dva visoka poraza nisu preterano poljuljuala samopouzdanje igračica, koje veruju da će uz par pojačanja koja se očekuju ove nedelje moći da u nastavku prvenstva Superlige dođu bar do 8. mesta i sačuvaju mesto u elitnom društvu. Do kraja takmičenja u Superligi ostalo je 9 kola, a zaječarska ekipa nalazi se na 9. mestu i udaljena je 1 bod od pozicije koja garantuje ostanak u ligi i naredne sezone.

 

 

Dodaj komentar