fbpx
Društvo

Roditeljima pred praznike kasni dečiji i roditeljski dodatak

pixabay.com

Novogodišnja tema broj jedan među roditeljima u Srbiji nisu paketići, kićenje jelke niti praznična trpeza – tema broj jedan je kašnjenje roditeljskog i dečijeg dodatak koji država još uvek nije isplatila.

Godina koju ispraćamo ostaje u znaku nedovoljne podrške roditeljstvu. Trudnicama i dalje mesecima kasne naknade za trudničko bolovanje, Zakon koji je umanjio plate porodiljama i dalje se ne pomera sa tačke problema i praznih obećanja, a i ove godine već tradicionalno država kasni sa isplatama roditeljima i to pred praznike.

Ministrastvo potvrdilo kašnjenje – bez objašnjenja

Iz Ministarstva rada, socijalna i boračka pitanja, koje je zaduženo za isplate dodatka, kratko smo dobili odgovor da uplate kasne, bez daljih objašnjenja.

Podsećamo, dečji dodatak u Srbiji iznosi od 3.044 do 5.480 dinara za dete koje ispunjava uslove za uvećanje po više osnova, a najviše do 80%, u skladu sa članom 33. stav 3. Zakona.

Roditeljski dodatak za mame koje su se porodile nakon prvog jula iznosi od 101.496 dinara, koliko se dobija za prvo dete, do 2.192.326 za mame koje imaju četvoro dece.

izvor: bebac.com / Zaječar online

Dodaj komentar