fbpx
Društvo

Roditelji mališana ogorčeni na FK “Timok”

“Ovo je stvarno bruka, uvek su nam pričali kako je klub u teškoj finansijskoj situaciji i da moramo da plaćamo članarinu za decu koja treniraju u mlađim kategorijama a sada saznajemo da fudbalski klub “Timok” odvaja ogroman novac, preko 15,000,000.00 (petnaest miliona) dinara godišnje kako bi plaćao za ugovor televiziji Best” – izjavio je za naš portal otac jednog mališana koji trenira u omladinskom pogonu zaječarskog kluba.

“Mesečno plaćamo po 1,000.00 dinara članarine a kada treba da se ide na neko gostovanje roditelji skupljaju novac za gorivo. S vremena na vreme nam se nabaci da ne bi bilo loše ako bi mogli da skupimo i novac da se kupi neka lopta. Ako je klub u finansijskoj krizi nije problem da plaćamo članarinu ali da se odvoji toliki novac za televiziju umesto da se uloži u najmlađe, koji su budućnost i ovog grada a i fudbalskog kluba to je zaista ponižavajuće” – dodao je otac dečaka.

Nakon što smo javno objavili ugovor između Best televizije i fudbalskog kluba Timok, javili su nam se roditelji dečaka koji treniraju u mlađim kategorijama, revoltirani odnosom kluba prema najmlađim članovima. Roditelji su nam potvrdili da se članarina zaista plaća i da njima nije žao da ulažu u svoju decu ako klub stvarno nema para.

Podsećamo vas da je sredinom 2013. godine sadašnji gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović, tadašnji direktor TTR-a potpisao ugovor sa fudbalskim klubom Timok po kome se fudbalski klub obavezuje da mesečno plaća televiziji Best 1,300,000.00 (milion i trista hiljada) dinara za prenose utakmica. Godišnje to izlazi na 15,600,000.00 (petnaest miliona i šesto hiljada) dinara. Kada na tu cifru dodamo PDV dolazimo do cifre od 18,720,000.00 (osamnaest miliona i sedamsto dvadeset hiljada) dinara, koje indirektno plaćamo mi Zaječarci. 

U međuvremenu smo došli do saznanja da FK Timok na svom upravnom odboru nikada nije doneo odluku o potpisivanju ugovora sa televizijom i da je to urađeno u velikoj tajnosti, čak su i neki članovi UO bili šokirani kada su na našem sajtu videli kopiju ugovora.

foto: blic.rs

foto: blic.rs

Verujemo da se potpisivanje desilo kada je na čelu fudbalskog kluba bio gospodin Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, koga je u klub doveo Saša Mirković lično, predstavljajući ga kao čoveka koji će svojim vezama i sposobnostima dovesti FK Timok u najviši rang takmičenja. Ace Lukasa više nema, Timok je ispao iz lige, a u Bestu legla lova…

Još jednom apelujemo na pravosudne i istražne organe da ispitaju ove navode, to im je uostalom i zakonska obaveza.

Dodaj komentar