fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Politika

Republička izborna komisija utvrdila konačan broj birača u Srbiji

Republička izborna komisija usvojila je odluku kojom je utvrđen konačan broj birača u Srbiji na izborima 21. juna 2020.

Svoje biračko pravo u Republici Srbiji, na izborima 21. juna, moći će da ostvari 6.584.376 birača.

Odluka je doneta u skladu sa Zakonom o jedinstvenom biračkom spisku, na osnovu rešenja Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za naknadne upise od 6. do 17. juna uključujući i Kosovo i Metohiju, rekao je predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević na 153. sednici RIK-a. On je dodao da je time prethodno utvrđen broj birača povećan za 711.

Doneta je i odluka o obrazovanju radnih tela RIK-a za sprovođenje glasanja na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine 21. juna na teritoriji AP KiM. Utvrđeno je i rešenje o obrazovanju biračkih odbora za sprovođenje izbora za narodne poslanike Narodne skupštine na teritoriji AP KiM.

Usvojena je i odluka o naknadama za rad na sprovođenju glasanja na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine 21. juna na Kosovu i Metohiji u iznosu od 5.000 dinara.

Republička izborna komisija odbacila je kao neblagovremene 30 prigovora birača od 19. juna na Rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji u postupku izbora za narodne poslanike Narodne skupštine.

Dodaj komentar