fbpx

Rekordna posećenost portala „Zaječar Online“ u januaru

Preporuka:

Pivarska i Tri česme u Kotlujevcu u novom ruhu (FOTO)

U saradnji sa fondacijom „Iskorak“, članovi Mesne zajednice „Kotlujevac“ oktobra 2019. godine prijavili su se na konkurs za uređenje...

Predložen novi v.d. direktor Centra za socijalni rad

Na današnjoj 128. sednici Gradskog veća većnici su dali zeleno svetlo na Nacrt Rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora...

Knjaževčanin uhapšen zbog prevare

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Knjaževcu uhapsili su B.M. (1977) iz Knjaževca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio...
- Reklama -

Za poslednjih 5 godina, koliko se uz pomoć Google Analytics meri broj poseta na našem sajtu, portal „Zaječar Online“ zabeležio je u januaru 2020. godine rekordnu posećenost. Prethodni rekord po posećenosti portalu bio je u aprilu 2017. godine kada su se u Zaječaru održavali lokalni izbori.

Prema podacima sa Google analitike u januaru 2020. godine portal „Zaječar Online“ zabeležio je preko 177.000 sesija (poseta) što u proseku iznosi nešto manje od 6.000 poseta dnevno, dok je broj otvorenih vesti (otvorene stranice) iznosio preko 277.000 odnosno u proseku preko 9.200 otvorenih stranica dnevno.

Prema javno dostupnim podacima portal Zaječar Online ima najveći broj posetilaca među lokalnim internet medijima!

Odlična čitanost zabeležena je i u zadnjem kvartalu 2019. godine, ali je gledajući izveštaje po mesecima uvek malo falilo da se prestigne taj rekord iz aprila 2017. godine, kada su se u Zaječaru održavali lokalni izbori i kada je interesovanje bilo pojačano.

Pouzdane i objektivne vesti bez senzacionalizma

Mediji se u savremenom društvu smatraju ključnim akterima demokratije, odnosno institucijama koje garantuju građanima fer, objektivne i nepristrasne informacije.

Na taj način, prema rečima urednice portala  „Zaječar online“ Katarine Golubović građani moraju dobiti i istinita saznanja o mestu u kojem žive, kako bi samostalno mogli da izgrađuju mišljenje i donose pravilne izbore i odluke.

Katarina Golubović – urednik portala Zaječar Online

“ Mediji su danas sve češće zaokupljeni brzinom u izveštavanju i često zaboravljaju da je objektivnost i tačnost mnogo važnija Za razliku od većine medija, portal „Zaječar Online“ se već godinama trudi da građanima ponudi najpre tačne i proverene informacije i zaobiđe senzacionalizam u izveštavanju. Iako možda nismo uvek najbrži, informacija koju prenesemo sigurno je proverena iz više izvora. Rezultati govore da smo na pravom putu i da nas građani prepoznaju kao objektivan medij koji piše o svemu i o svima, a najviše o temama i događajima o kojima drugi ne smeju ili ne žele da pišu“, kaže Golubović.

Ona ističe da se u društvu uz pomoć medija stvarnost veoma lako može izokrenuti, pa je odgovornost novinara izuzetno velika. Zbog toga je važno da se plasiranjem informacija bave novinari koji poštuju kodekse profesije.

Drugačiji pristup doneo odlične rezultate

U prethodne tri godine puno smo radili na sebi i dramatično promenili pristup svakodnevnom izveštavanju. U našem fokusu su ljudi, građani Zaječara, problemi sa kojima se oni u svakodnevnom životu susreću i pokušaji da se ti problemi reše.

U našem poslu bitno je da se vest plasira brzo i istinito i sa što je moguće više relevantnih informacija.

Naša strateška odluka u prethodnom periodu je bila da brzina ne sme da utiče na istinitost i pouzdanost, tako da u nekim situacijama kada i nismo bili prvi ogroman broj korisnika je posećivao Zaječar Online tražeći potvrdu informacije ili dodatne sadržaje.

Odlični rezultati postignuti su i na društvenim mrežama. Na društvenim mrežama ne nastupamo agresivno, poštujući pravilo da su one prvenstveno za zabavu a da će publika koja želi pouzdane i objektivne informacije znati da ih pronađe, što se dugoročno pokazalo kao ispravna odluka.

U poslednje tri godine broj pratilaca Facebook stranice Zaječar Online je dupliran i njihov broj trenutno iznosi preko 15,600 ljudi.

Struktura čitalaca

Zanimljiv je podatak da portal Zaječar Online posećuje više žena, odnosno 54,5% poseta čini ženska populacija u odnosu na 45,5% koju čini muška populacija.

Starosna struktura posetilaca:

18-24 g – 8,14%
25-34 g – 22,11%
35-44 g – 27,21%
45-54 g – 18,17%
55-64 g – 15,86%
65 + g – 8,52%

Ubedljivo najveći broj naših čitalaca portalu Zaječar Online pristupa putem mobilnih telefona i oni čine 85,23%, na drugom mestu su posetioci sa desktop računara, kojih je  – 13,10% dok je najmanji broj onih koji pristupaju putem tablet uređaja – 1,67%.

HVALA VAM NA OGROMNOM POVERENJU

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: