fbpx
Društvo

Različitosti nas ujedinjuju: ,,Dečiji centar” i Gimnazija Zaječar domaćini prve omladinske razmene

Foto: Dečiji centar Zaječar

,,Dečiji centar” nastavlja da neguje i podržava omladinske razmene. Ovog puta je reč o projektu koji je realizovao Evropski pokret u Srbiji uz podršku Evropske unije. Omladina Gimnazije iz Sremskih Karlovaca bila je naš gost, a uzvratna poseta će biti realizovana u toku sledećeg meseca.

,,U prethodna tri dana ,,Dečiji centar” i Gimnazija Zaječar bili su domaćini prve omladinske razmene u okviru projekta Različitosti nas ujedinjuju koji realizuje Evropski pokret u Srbiji uz podršku Evropske unije. Omladinska delegacija Gimnazije iz Sremskih Karlovaca upoznala je kulturu našeg kraja, raznovrsnost tradicije i identiteta. Uzvratnu posetu realizovaćemo u toku oktobra. Dečiji centar jedna je od 25 organizacija iz Srbije koje su 27.aprila 2020 osnovale Mrežu organizacija za mlade i omladinskih organizacija pod nazivom Različitosti nas ujedinjuju.

Zvanično osnivanje Mreže prvi je korak ka institucionalizaciji dijaloga o interkulturalnost i kulturne raznolikosti u Srbiji, koja je od velikog značaja posebno za mlade, a ima i svoju funkciju u podršci procesu evropske integracije Srbije. Mreža Različitosti nas ujedinjuju će raditi na uspostavljanju institucionalne podrške za promociju interkulturalnog dijaloga i kulturne raznolikosti u Srbiji. Misija Mreže biće osnaživanje mladih za razumevanje i bavljenje temama interkulturalnosti i kulturne raznolikosti i promociju ovih vrednosti u široj javnosti u Srbiji, kroz jačanje kapaciteta organizacija koje rade sa mladima.

Promotivni kratkometražni film o Zaječaru deo je kampanje koja će se sprovoditi narednih meseci”, glasi saopštenje Dečijeg centra.

Dodaj komentar