Izdvajamo Kultura

Različite emocije dece širom sveta predstavljene zaječarskoj publici

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U galeriji Radul – begovog konaka u Zaječaru sinoć je otvorena 43.Međunarodna izložba fotografija „Dete 2019“. Posetioci su mogli da razgledaju šezdesetak najboljih radova iz celog sveta.

Ovo je 43 izložba po redu sa ovom tematikom, i jedina izložba sa teritorije bivše Jugoslavije koja traje 43 godina.

Prema rečima Raše Milojevića, predsednika Foto kluba 202 i organizatora izložbe, publika voli da vidi dobru i kvalitetnu fotografiju.

„Dete je uvek najbolja inspiracija za umetnika, jer su njihova osećanja i emocije  iskrene. Na konkurs za ovu izložbu prijavilo se oko 300 autora iz celog sveta, sa preko 5000 fotografija, što je sasvim zadovoljavajuće za ovakvu postavku. U izložbenoj galeriji nalazi se 60 – ak nagrađenih fotografija čiji su autori iz 50 – ak zemalja“, istakao je Milojević.

Vladimir Đuričić je na otvaranju naglasio da ustanova „Zoran Radmilović“, čiji je direktor, podržava ovaj projekat i učestvovaće u organizaciji izložbe i u budućnosti.

„Očekuje se da će ove divne fotografije ubuduće krasiti zidove pojedinih institucija u gradu i da neće , kao ranijih godina , skupljati prašinu u magacinu,“ rekao je Đuričić.

Organizator izložbe je Foto klub 202, a suorganizator Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“.

Izložba „Dete 2019“ može se razgledati narednih desetak dana, a nakon toga 17. decembra seli se u Paraćin.

Dodaj komentar