fbpx
Društvo

Radovi na Domu kulture u Velikom Jasenovcu

foto: radiomagnum.rs

Uz pomoć Gradske uprave, članovi Saveta MZ i meštani Velikog Jasenovca ovih dana uređuju Dom kulture i prostor oko njega.

Na zgradi Doma kulture u ovom selu u toku je zamena crepa i postavljanje tende, kao i betoniranje odvodnog kanala ispred objekta.

Radove su danas obišli pomoćnica gradonačelnika Suzana Stamenković i odbornik Željko Šoršokanović.

Prema rečima Suzane Stamenković, radove oko Doma kulture izvode sami meštani uz podršku Saveta MZ i finansijsku pomoć grada Zaječara.

„Danas je u toku izvodjenje više različitih radova. Menja se crep na zgradi Doma kulture, promenjeno je 1200 komada crepa, postavlja se tenda ispred Doma, a promenjene su i cevi u odvodnom kanalu. Takodje, u selu je promenjena i ulična rasveta, a u planu je da se urade i behaton ploče oko Doma. Pomenula bih da su pri kraju i radovi na letnjoj pozornici, a pokošena je i trava od centra sela do Doma kulture“, rekla je danas Stamenković i pozvala sve meštane da se priključe i daju svoj doprinos koliko god mogu kako bi im selo bilo lepše.

Predsednik Saveta MZ Veliki Jasenovac, Slaviša Marković, zahvalan je lokalnoj samoupravi koja im je i ovoga puta pomogla i izašla u susret.

„Ovim radovima želimo da selo pre svega dobije bolji i lepši izgled. Sve to ne bi bilo moguće da nismo imali podršku lokalne samouprave. Uz našu veliku angažovanost pokušaćemo da postavimo tendu, promenimo cevi u odvodnom kanalu, promenimo crep…“, objašnjava Marković.

Inače, Veliki Jasenovac će u subotu biti domaćin još jedne manifestacije koja je od ove godine u kalendaru Kulturnog leta Zaječara, „Jasenovačko leto“.

Dodaj komentar