Društvo

Putevi Srbije: Srpskim tagom od danas kroz Crnu Goru

PUTEVI SRBIJE: SRPSKIM TAGOM I KROZ CRNU GORU

Od danas, vozači će prilikom putovanja kroz Crnu Goru imati mogućnost da putarinu plaćaju srpskim tagom.

Šta je potrebno uraditi da bi koristili srpski tag?

JP „Putevi Srbije” obaveštava javnost da svi postojeći korisnici srpskih tagova kao i oni koji kupe nov srpski tag, od danas 05.06.2024. godine, mogu da nakon izvršene prekonfiguracije, odnosno registracije na TOLL4ALL platformu, plaćaju putarinu na autoputevima u Crnoj Gori (autoput Podgorica –Kolašin i tunel Sozina).

Sve informacije o načinu prekonfiguracije i registracije novog taga možete preuzeti na stranici https://toll4all.com/rs, pozivom na Korisnički centar 0800 111 004 (24/7), kao i na društvenim mrežama JP „Putevi Srbije”.

Napominjemo da počev od jula prošle godine srpski tagovi funkcionišu u Severnoj Makedoniji, dok se aktivno radi na povezivanju sa naplatnim sistemima u Hrvatskoj, Republici Srpskoj, Federaciji BiH i Grčkoj, koje očekujemo uskoro.

Tagovi za autoputeve su elektronski uređaji koji omogućavaju beskontaktno plaćanje putarine na autoputevima. Ovi uređaji, često nazivani i “tag” ili “transponder”, rade na principu radio-frekvencijske identifikacije (RFID) ili slične tehnologije.

Prednosti korišćenja tagova za autoputeve uključuju brži prolazak kroz naplatne rampe, smanjenje gužvi, manje zastoje i efikasniju naplatu putarine. Takođe, smanjuje se potreba za korišćenjem gotovine i fizičkog kontakta, što može biti higijenski povoljnije.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar