Društvo

PSSS „Agroznanje“ organizuje zimsku školu za poljoprivrednike

fira.rs

Poljoprivredna savetodavna i stručna služba „Agroznanje“ Zaječar i ove godine organizuje 11. zimsku školu za poljoprivrednike. U prostorijama Privredne komore i boljevačke lokalne samouprave, od 23. do 25. decembra svi zainteresovani poljoprivrednici mogu prisustvovati stručnim predavanjima iz oblasti ratarstva, povrtarstva, voćarstva, vinogradarstva i stočarstva.

Cilj zimske škole poljoprivrednih proizvođača jeste, kao i svake godine, da se proizvođači malo bliže upute u različite teme iz oblasti poljoprivrede i da se izvrši edukacija poljoprivrednih proizvođača.

Na seminaru će biti reči u programu podrške poljoprivredi koju Grad Zaječar nudi, o tehnologijama pčelarenja, procesu diverzifikacije, ali i o načinima kako ostvariti dodatne prihode na gazdinstvu.

Tema seminara biće i unapređenje proizvodnje mleka i mesa u cilju povećanja konkurentnosti poljoprivrednih gazdinstava, kao i značaj interesnog udruživanja i osiguranja u poljoprivredi.

24. decembra u Boljevcu biće reči o subvencijama u stočarstvu, proizvodnji i izboru hibrida kukuruza, ali i o Ipard II programu na nivou Srbije.

Poslednjih dana seminara učesnici će razgovarati o savremenoj proizvodnji oraha, povećanju kvaliteta maline primenom dobre higijenske prakse, načinu proizvodnje belih vina, da bi na karju kroz marketinške savete saznali nešto i o pakovanju i prodaji voća i povrća.

Tokom ove zimske škole biće prezentovane i tematske celine o merama agrarne politike koje Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva sprovodi, u smislu mogućnosti konkurisanja poljoprivrednih proizvođača za ostvarivanje različitih podsticajnih mera.

Dodaj komentar